Σύντομος οδηγός για τις νύφες του 2022!

|

18 Αυγούστου 2021, από Αλίκη Κορωναίου

Σιγά σιγά πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού. Ενός αρκετά επεισοδειακού καλοκαιριού με όλες αυτές τις φωτιές που έκαναν τεράστια ζημιά και στη φύση μας αλλά και στις ζωές τόσων ανθρώπων.

Παρόλα αυτά η ζωή δεν σταματάει και όπως έχω πει πολλές φορές, ότι και να γίνεται, ότι και να συμβαίνει, πρέπει να προχωράμε μπροστά και να προετοιμαζόμαστε για ότι θέλουμε να καταφέρουμε. Η ζωή δεν σταματάει και δεν πρέπει να σταματάει.

Οι τελευταίες δύο χρονιές ήταν αρκετά άστατες για όλη την ανθρωπότητα. Και κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει και 3η χρονιά. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και να γίνει. Πλέον, πάνω κάτω ξέρουμε τι έχουμε να περιμένουμε. Αλλά χωρίς σωστή οργάνωση, η γνώση είναι άχρηστη αν δεν αξιοποιηθεί σωστά.

Το καλοκαίρι του 2022 μπορεί να φαίνεται ακόμα μακριά, αλλά για τις νύφες που θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας το 2022, είναι αρκετά κοντά.

Έτσι λοιπόν είτε είστε αρκετά οργανωτικές, είτε είστε λίγο της τελευταίας στιγμής θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω:

1. Και αν έχουμε πάλι covid τι κάνω;

Ευτυχώς για εσάς δεν είστε όπως οι πρώτες νύφες που αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση. Οπότε μπορείτε να προγραμματιστείτε. Ετοιμάστε από τώρα τα εναλλακτικά πλάνα σας όπως αναφέρει και ο Covid Guide by Aliki Koronaiou. Βάλτε τα όρια σας και μέχρι ποιο σημείο διαπραγματεύεστε να κάνετε αλλαγές για την ημέρα του γάμου σας. Άτομα, μουσική, απαγορεύσεις, όλα τα πιθανά σενάρια και τι μπορείτε να κάνετε. Προσοχή όμως! Όλα γραμμένα και όχι στο μυαλό. Γραμμένα αναλυτικά και το κάθε πλάνο σε άλλο χαρτί οπότε αυτομάτως να έχετε όλες τις επιλογές μπροστά σας.

2. Πότε να ξεκινήσω;

Χτες! Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείτε. Ξεκινήστε από τώρα την οργάνωση του γάμου σας.  Κλείστε από τώρα τα ραντεβού σας με τους επαγγελματίες και φυσικά οργανώστε τον γάμο σας με το No1 βιβλίο για την οργάνωση γάμου στην Ελλάδα Bridal Diary Book!

3. Οι φωτιές θα επηρεάσουν τους γάμους;

Σίγουρα οι φωτιές στην Αττική με τους  χώρους δεξίωσης που κάηκαν στην μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης αλλα και στη Εύβοια και στον Νομό Ηλείας, αν υπήρξαν και εκεί αντίστοιχοι χώροι, θα επηρεάσουν σε ένα ποσοστό τους γάμους.

Στην Αττική δεν μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή με σιγουριά πόσοι χώροι καταστράφηκαν γιατί είναι και άλλοι πόσοι χώροι που καταστράφηκε η ομορφιά γύρω από αυτούς. Ακόμα δεν έχω καταφέρει εγώ η ίδια να πάω να δώ το μέγεθος της καταστροφής γιατί ο δρόμος είναι κλειστός ακόμα. Αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω.

Αυτή η καταστροφή θα φέρει αύξηση της ζήτησης στους χώρους των άλλων περιοχών με αποτέλεσμα να υπάρξει πιθανόν και ανάλογη αύξηση τιμών. Θα πρέπει να λάβετε αυτόν τον παράγοντα υπόψιν σας, καθώς θα επηρεάσει τον προυπολογισμό σας ως ένα βαθμό. Επίσης θα επηρεαστεί και η διαθεσιμότητα των επιθυμητών ημερομηνιών εφόσον αυξάνεται η ζήτηση. Μην αργείτε λοιπόν και μην σας επηρεάσει αυτό. Οργανωθείτε και υπάρχουν λύσεις.

4. Προκαταβολές πρέπει να δώσω;

Φυσικά και πρέπει να δώσετε προκαταβολές προκειμένου να έχετε τους επαγγελματίες που επιθυμείτε. Για μένα είναι ο Νο1 κανόνας σε μία συνεργασία, ασχέτως covid κλπ. Αυτό όμως που πρέπει να κάνετε, είναι να υπογράψετε με όλους συμφωνητικό για τους όρους σε περίπτωση παράτασης της πανδημίας, περιοριστικών μέτρων κλπ. Και όταν σας αναφέρω με όλους…κυριολεκτικά εννοώ με όλους.

5. Θα υπάρξουν αυξήσεις τιμών και ελλείψεις αποθεμάτων;

Ναι! Θα υπάρξουν και μάλιστα μεγάλες. Καθημερινά ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν αυξήσεις τιμών ή αδυναμία παράδοσης εμπορευμάτων λόγω των τεράστιων αλλαγών που έχουν γίνει στο εμπόριο και στις εισαγωγές. Θα πρέπει και αυτο να το λάβετε υπόψιν σας στις επιλογές σας και στην διαχείριση του προυπολογισμού σας.

6. Τόσες δυσκολίες…τι θα κάνω;

Δυσκολία είναι κάτι όταν σου προκύπτει και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Όταν γνωρίζεις από πριν , λέγετε γνώση και μπορείς να διαχειριστείς το πρόβλημα. Μην περιμένετε λοιπόν να εμφανιστεί το πρόβλημα. Λύστε το με οργάνωση πριν αυτό έρθει!

Και να θυμάστε! Ότι και να συμβαίνει…το ποιο σημαντικό είναι εσύ και αυτος! Είναι η ένωσή σας!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridar Diary!

 

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα