Αχ αυτή η σύγκριση

|

14 Δεκεμβρίου 2021, από Αλίκη Κορωναίου

 

Η καθημερινότητα είναι πλέον μία τρέλα. Και μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα , ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν έτσι. Δεν ξέρω αν η καραντίνα μεγάλωσε αυτό το πρόβλημα, αλλά σίγουρα τα social media το έκαναν. 

Καθημερινά βλέπουμε τις ζωές των τέλειων αθρώπων που έχουμε κάνει follow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χανόμαστε μέσα σε αυτές. Και ενώ χαζεύουμε ατελείωτες ώρες στα παραλληλόγραμμα παιχνίδια μας τις ζωές των άλλων, αυτόματα, είτε συνηδειτά, είτε όχι, μπαίνουμε σε σύγκριση εμείς με τους άλλους. Χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο, συγκρίνουμε και κακοποιούμε καθημερινά τους εαυτούς μας και τις ζωές μας .

Μα δεν είναι κρίμα;

Κρίμα πρωτίστως για εμάς! Κοίταξε τι έκανε αυτός, κοίταξε τι έκανε ο άλλος. Και εγώ δεν είμαι έτσι. Κοίταξε που μένει αυτή και κοίταξε που μένω εγώ…και ο κύκλος της παράνοιας συνεχίζεται. 

Το φαινόμενο της κλειδαρότρυπας όπου μας έχουν βάλει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να μας εθίζει κάθε μέρα και πιο πολύ και τελικά όσο περισσότερο χρόνο περνάμε κοιτώντας τις ζωές των άλλων, τόσο λιγότερο χρόνο αφιερώνουμε σε εμάς και στην εξέλιξη μας.

Το ξέρω…είναι μάστιγα και όσο πάει χειροτερεύει. Αλλά πρέπει να σταματήσει και για να βελτιώσουμε εμείς την ζωή μας αλλά και για να δώσουμε πιο σωστές βάσεις στα παιδιά μας. Είτε τα έχουμε ήδη γεννήσει, είτε όχι ακόμα!

Πώς μπορώ όμως να σταματήσω να μου κάνω κακό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο…αλλά θέλει τρόπο.

Αρχικά πρέπει να κατανοήσουμε το πρόβλημα. Και μπορούμε για αρχή να το καταλάβουμε ανάλογα με την πόση ώρα περνάμε καθημερινά μπροστά από τα κινητά μας. Και ενώ μπορεί να κρυφοκοιτάμε το κινητό μας κατά την διάρκεια της εργασίας μας, το τεστ θα γίνει στο σπίτι!

Όταν το βράδυ κάτσετε στο καναπέ σας και πιάσετε το κινητό σας στα χέρια, βάλτε αντίστροφη μέτρηση 15 λεπτών και ξεκινήστε το ιντερνετικό σας ψαχούλεμα. Θα σοκαριστείτε μόλις δείτε πόσο γρήγορα πέρασαν αυτά τα 15 λεπτά. Ένας άλλος τρόπος είναι να σημειώσετε σε ένα χαρτί, τι ώρα πιάσατε το κινητό σας και τι ώρα το αφήσατε. Εδώ το σοκ μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς θα έχει περάσει πολύ περισσότερη ώρα από 15 λεπτά. Ένα άλλο κόλπο είναι να ζητήσετε από τον σύντροφο σας ή από τους γονείς σας, να κρατήσουν το κινητό σας. Αφού το κάνουν αυτό, αξιολογήσετε πώς νιώθετε χωρίς τον έλεγχο του κινητού σας κάθε 5 λεπτά. Αν νιώθετε περίεργα, ακόμα και εκνευρισμό, μπορείτε να κατανοήσετε πώς επιδρά αυτό στη ζωή σας.

Σε επόμενο άρθρο θα σας αναλύσω ένα κόλπο πώς να μειώσετε τον χρόνο στο κινητό σας. Σε εμένα έπιασε! Αλλά εδώ προέχει άλλο θέμα. Η σύγκριση με τους άλλους.

Το βράδυ λοιπόν στο σπίτι, που θα ψαχουλεύετε με το δάχτυλο πάνω κάτω στο κινητό, σκεφτείτε αυτό που βλέπετε αυτή την στιγμή τι σας προσφέρει. Για παράδειγμα βλέπετε την καινούργια τσάντα που έχει αγοράσει κάποια. Τι σας προσφέρει αυτό το θέαμα; Σε τι μπορεί να σας βελτιώσει σαν άνθρωπο ή να σας εξελίξει; Πουθενά. Και το πιο άσχημο είναι, ότι αν η τσάντα είναι ακριβή, να νιώσετε και άσχημα που αυτή την έχει ενώ εσείς που δουλεύετε από το πρωί ως το βράδυ, δεν μπορείτε να την αγοράσετε. 

Λοιπόν, η πραγματική ζωή είναι μία…και είναι δύσκολη. Τίποτα δεν γίνεται εύκολα και ως δια μαγείας. Δεν μπορείτε λοιπόν να γνωρίζετε αυτή η τσάντα πώς είναι στην κατοχή αυτού του προσώπου. Μπορεί όντως να την αγόρασε, μπορεί να της την έκαναν δώρο, μπορεί να είναι ψεύτικη ή να της την έχει δανείσει κάποια εταιρεία. Το ξέρετε ότι υπάρχουν εταιρείες που μπορείτε να νοικιάσετε επώνυμα αξεσουάρ; Αν όχι…σας το λέω εγώ που μπορώ να πω ότι σχετικά πρόσφατα το έμαθα. Άρα λοιπόν για ποια αλήθεια μιλάμε και για ποια σύγκριση. Ακόμα και αν το πρόσωπο που βλέπετε την έχει αγοράσει την τσάντα, γιατί πρέπει εσείς να μπείτε σε σύγκριση μαζί του; Έχετε κάνει την ίδια πορεία και τις ίδιες επιλογές; Η καθημερινότητά σας είναι ίδια ή ο μισθός σας; Όχι βέβαια. 

Τότε τι κάνεις; Γιατί συγκρίνεις την ζωή σου με αυτή των άλλων και πικραίνεις το μυαλό σου και την καρδιά σου; Είσαι μοναδική! Το έχεις συνειδητοποιήσει; Και για να σε σοκάρω ακόμα περισσότερο…αν Μ.Ο. την ημέρα περνάς 3,5 ώρες να ψαχουλεύεις ανούσια post στα social, το ξέρεις ότι ισοδυναμεί με 24 ώρες την εβδομάδα; Δηλαδή από τις 7 μέρες την εβδομάδα, την 1 μέρα την αφιερώνεις μέσα στα social; Αν δεν σοκαρίστηκες ακόμα, θέλω να σου πω ότι αυτό ισοδυναμεί με περίπου δύο μήνες τον χρόνο. Άρα από τους 12 μήνες τον χρόνο, εσύ ζεις τους 10 γιατί τους άλλους δύο τους αφιερώνεις σε τρίτους.

Όλοι τα έχουμε κάνει μαντάρα με το θέμα των κινητών. Οπότε μην αισθάνεστε άσχημα. Ακόμα και εγώ τα έχω κάνει “…α” με αυτό το θέμα. Ευτυχώς το έχω μετριάσει πολύ. Νευριάζω όμως που όλα είναι συγκριτικά σε αυτή τη ζωή ενώ δεν θα έπρεπε. 

Σήμερα λοιπόν κάτι με νευρίασε και είπα μέσα μου…”Σκοπός σου είναι να βοηθήσεις την κάθε γυναίκα όσο μπορείς. Γιατί δεν το κάνεις και μέσα από την καθημερινότητα που τόσο όλους μας απασχολεί”

Λοιπόν, πλέον ξεκινάω και αυτή την στήλη. Με καθημερινά θέματα ή αλλιώς στα αγγλικά ” Daily Issues”.

Κάθε πλάσμα σε αυτόν τον κόσμο είναι μοναδικό. Και θα το φωνάζω μέχρι να μην μπορείς να με ακούς άλλο….

Είσαι μοναδική!!! Είσαι υπέροχη!!! Σταμάτα να συγκρίνεσαι γιατί δεν υπάρχει όμοιο σου κανένα πλάσμα. 

Φιλικά,

Αλίκη

Επαγγελματίας φωτογράφος, wedding planner, συγγραφέας κλπ κλπ κλπ αλλά πάνω από όλα γυναίκα.


Copyright : www.bridaldiary.gr    www.bridaldiaryshop.gr   &  Αλίκη Κορωναίου

Στην κατηγορία γυναίκα – 40% έκπτωση με τον κωδικό WOMAN

Σε όλη την συλλογή κοσμημάτων – 40% έκπτωση με τον κωδικό WOMAN

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα