Και τώρα που παντρεύτηκα…με κοιτάνε όλοι στην κοιλιά. Αχ αυτή η μάστιγα…

|

22 Νοεμβρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Παντρεύτηκες λοιπόν και πήγες και ταξίδι του μέλιτος και όλα ωραία και καλά! Γύρισες από το ταξίδι σου και η ζωή είναι ωραία ως κυρία Κοκοβίκου με δόξα και τιμή πλέον και όλοι σου λένε συγχαρητήρια και να ζήσετε! Προσπαθείς να μπεις στους ρυθμούς της καθημερινότητας και όλα φαίνονται να πηγαίνουν υπέροχα. Και εκεί περίπου στον μήνα μετά τον γάμο με όποιον μιλάς, σου ρίχνει και μια κλεφτή ματιά στην κοιλίτσα χαμηλά.

“Πάχυνα”…σκέφτεσαι. Και η αλήθεια είναι ότι ίσως έχεις πάρει 2-3 κιλά μετά το ταξίδι του μέλιτος και λογικό είναι. Στο ταξίδι απολαμβάνουμε…και σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε δίαιτα!

Ανεβαίνεις στη ζυγαριά και αυτή η άτιμη στο επιβεβαιώνει, ότι έφαγες αρκετά τις τελευταίες μέρες. Θα κάνω δίαιτα σκέφτεσαι αλλά σιγά – σιγά.

Και όσο περνάει ο καιρός όλο και σε κοιτάνε και πιο έντονα στην κοιλίτσα μέχρι που ακούς για πρώτη φορά το θεϊκό:

“Άντε….ακόμα δεν έμεινες έγκυος; 2 μήνες πέρασαν από τον γάμο” 

“Δεν προσπαθείτε;” σε ρωτάνε… και εσύ πέφτεις στην παγίδα και απαντάς “προσπαθούμε” και εκεί ξεκινάει το γλέντι και τα ψου ψου ψου πίσω από την πλάτη σου.

Αν δε κάποια μέρα φας και όσπρια…εκεί πέφτει και άλλο κεραμίδι “Είσαι έγκυος; Α όχι; Κατάλαβα…”

Και η πίεση όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει. Και αν όντως προσπαθείς με τον άνθρωπό σου για μωρό, τότε το άγχος εκτοξεύεται και ξεκινάει η τρέλα. 

Πότε έχω ωορρηξία και μήπως έμεινα αυτό το μήνα…και φτου πάλι περίοδος μου ήρθε και μήπως τελικά έχω πρόβλημα και η λίστα μεγαλώνει περισσότερο και από λίστα super market. 

Και ήδη έχεις ξεκινήσει χωρίς να το καταλάβεις ένα πολύ αγχωτικό ταξίδι, που μόνο καλό δεν κάνει.

Άκου όμως το εξής.

Όλο αυτό δεν έχει να κάνει με σένα. Όλο αυτό υπάρχει πολύ πριν γεννηθείς εσύ και εγώ. Όλο αυτό υπάρχει από τότε που δεν ξέρω και εγώ πραγματικά πότε. Ίσως ακόμα και από τα προϊστορικά χρόνια που η γυναίκα έπρεπε να κάνει παιδιά ξανά και ξανά. Και αγόρια….ε!!! Το κορίτσι ήταν δευτερεύον.

Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με σένα. Γιατί ο καθένας προκειμένου να ξεφύγει από την μίζερη δική του ζωή, ασχολείται με την δική σου. Λες και είναι κατόρθωμα αν κάνεις παιδί με την μία. Λες και αυτό σε καθορίζει ως άνθρωπο.

Κλείσε τα αυτιά σου. Δεν έχει να κάνει με σένα όλο αυτό. Έχει να κάνει όμως με σένα το πως θα το διαχειριστείς όλο αυτό.

Μην πέφτεις στην παγίδα να συζητάς αν προσπαθείτε ή όχι. Μην μπαίνεις καν στην διαδικασία να απολογείσαι αν ακόμα δεν θες παιδί.

Το τι θα κάνεις με το σώμα σου είναι δικό σου θέμα. Το αν προσπαθείς είναι δικό σου θέμα και το αν όντως υπάρχει μία καθυστέρηση ή αναποδιά είναι δικό σου θέμα, του άντρα σου και του γιατρού σου.

Μην πέφτεις στην παγίδα της φίλης, της κολλητής, της ξαδέλφης που έμεινε έγκυος με την μία. Ξέρεις αν προσπαθούσε πριν το γάμο; Και αν προσπαθούσε νομίζεις ότι θα στο πει;

Δεν είναι κατόρθωμα να πιάσεις παιδί με την μία. Κατόρθωμα είναι να μένεις σταθερός στα θέλω σου και να μην επηρεάζεσαι από κανέναν.

Δεν σημαίνει κάτι 2 μήνες, 3 μήνες, 1 χρόνο.

Ξέρω ότι αγχώνεσαι. Αλλά να γίνεται για τους σωστούς λόγους. Όχι γιατί κάποιος άλλος σε πιέζει. Όχι γιατί (και ας μου επιτραπεί η έκφραση), η κάθε κουτσομπόλα δεν έχει με τι να ασχοληθεί.

Πριν ξεκινήσετε προσπάθειες με τον άνθρωπό σας ή αν βρίσκεστε ήδη σε αυτή την διαδικασία, συζητήστε για την κοινή γραμμή που θα έχετε. Μιλήστε με τον γιατρό σας για ότι σας προβληματίζει  καθώς αυτός είναι ο κατάλληλος για να σας κατευθύνει. 

Το άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει τεράστιο ρόλο. Το ξέρεις…αλλά δεν χρειάζεται να του ανοίγεις την πόρτα και να το βάζεις μέσα στο σπίτι σου.

Να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω. Γυναίκα είμαι. Και δεν μου ήρθαν όλα δεξιά στο θέμα μητρότητα. Και με τις επιπλοκές μου και με τις δυσκολίες μου και με τις αποβολές μου.

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλα θα έρθουν στην ώρα τους.

Είμαι εδώ αν θες να μιλήσεις!

 

Φιλικά,

Αλίκη

Γυναίκα, σύντροφος, μαμά, επαγγελματίας κλπ κλπ κλπ 

  Aliki Koronaiou Shop 

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου


Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή ανατύπωση μέρους ή του συνόλου των κειμένων του Bridal Diary Blog 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα