Με αγάπη…για σένα που δεν κατάφερες να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας.

|

28 Νοεμβρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Αυτό το άρθρο θα είναι μία κατάθεση ψυχής για μένα. Μία κατάθεση που ελπίζω να βοηθήσει κάθε κοπέλα που θα διαβάσει αυτό το άρθρο. Δε μου είναι ευχάριστο να αναφέρομαι σε μία από τις πιο επώδυνες στιγμές της ζωής μου. Το σίγουρο είναι όμως ότι με έκανε να γίνω πιο δυνατή, ακόμα και αν ο πόνος ήταν μεγάλος.

Το να χωρίζεις από έναν γάμο όπως εγώ στο παρελθόν ή λίγο πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας ή λίγο μετά αφού τα ανέβηκες, είναι ένα μεγάλο σοκ. Είναι αυτό το ΓΙΑΤΙ που σε βασανίζει.

Γιατί να συμβεί αυτό;

Γιατί να συμβεί σε μένα;

Τι θα πει ο κόσμος;

Τι έκανα λάθος; 

Πόσες ερωτήσεις και απάντηση καμία. Πόσα όνειρα γκρεμίστηκαν. Το διαζύγιο είναι ένας μικρός θάνατος και μάλιστα στη λίστα με τις πιο στρεσογόνες καταστάσεις για τον άνθρωπο, 1ο είναι ο θάνατος κάποιου δικού σου ανθρώπου και αμέσως μετά το διαζύγιο.

Είτε είσαι παντρεμένη χρόνια, είτε χωρίζεις λίγο πριν παντρευτείς, ο πόνος είναι μεγάλος. 

Και όσο και αν ψάχνεις για απάντηση, τόσο απάντηση δεν έρχεται.

Μπορώ όμως να σου πω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και πρόσεξε…δεν στο λέω όπως ο κάθε ένας που θα σου πει αυτή τη φράση απλά για να την πει….στο λέω γιατί το εννοώ πραγματικά. 

Το να σταματάει κάποια κατάσταση, είναι πολύ καλύτερα από το να συνεχίζεται και να είναι προβληματική. Δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί κάτι το οποίο έχει πρόβλημα. Και κανένα πρόβλημα δεν καλύπτεται με ένα γάμο ή ένα μωρό. 

Όταν συμβαίνει ένας χωρισμός, όλα παγώνουν και επικρατεί μια τρέλα που του καθενός ξεσπάει με τελείως διαφορετικό τρόπο. Όσο πιο γρήγορα βγεις από τη λήθη αυτή, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρεις να επουλώσεις τις πληγές σου. 

Προσπάθησε να μην εστιάζεις στο γιατί συνέβηκε όλο αυτό, αλλά προσπάθησε να μάθεις από αυτό και να δεις την θετική πλευρά σε αυτό.

Και θα μου πεις τώρα “Αλίκη λες βλακείες. Από που κι ώσπου έχει θετικό ένας χωρισμός;”

Σε πληροφορώ ότι έχει!

Τι;

Δεν θα βασανιστείς άλλο, δεν θα υποφέρεις άλλο. Ότι πόνο βίωσες μέσα στην σχέση, ότι προδοσία, ότι πικρία, σταματάει με τον χωρισμό. Η συνήθεια είναι αυτή που συνεχίζει να σε πονά. Αυτή η ρουτίνα που είχες χτίσει ή τα όνειρα που είχες κάνει.

Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Το ότι θέλεις για παράδειγμα να κάνεις οικογένεια, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει, επειδή χώρισες λίγο πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας ή λίγο μετά αφότου παντρεύτηκες. 

Ποτέ μην σταματήσεις να κάνεις όνειρα. Και μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να σταματήσεις να ονειρεύεσαι.

Τώρα προέχει όμως να βρεις τον εαυτό σου και να συμφιλιωθείς με αυτόν τον πόνο. Δώσε χρόνο σε σένα να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Απομακρύνσου από τοξικούς ανθρώπους. Πολλοί θα βρεθούν να σε κρίνουν…εσύ απλά μην τους ακούς. Αυτοί νομίζουν ότι ξέρουν αλλά στην πραγματικότητα αυτoοί έχουν συμφιλιωθεί (συγνώμη κιόλας), με τα σκατά που ζούνε. Γιατί αυτοί που κρίνουν, η ζωή τους είναι αρκετά πιο μίζερη από ήταν η δική σου πιθανόν ζωή. Και θέλει θάρρος να χωρίσεις…..μεγάλο θάρρος.

Κλείσε τα αυτιά, ζήτα βοήθεια αν την χρειάζεσαι από ανθρώπους που όντως μπορούν να σε βοηθήσουν και να ξέρεις ότι όταν συμφιλιωθείς με την κατάσταση, θα έχεις κάνει και το πρώτο βήμα για τα όνειρα σου, όποια και αν είναι αυτά.

Τα όνειρα σταματάνε να υπάρχουν, όταν εσύ σταματήσεις να τα σκέφτεσαι.

Θα έρθουν όλα όσα θες και ποθείς. Αυτό είναι σίγουρο. Αρκεί να κάνεις τα δύο αυτά βήματα.

  1. να συμφιλιωθείς με τον πόνο σου
  2. να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου

Όλα θα φτιάξουν. Και θα βγεις πολύ πιο δυνατή από αυτή την κατάσταση. Τόσο δυνατή που ούτε εσύ δεν θα φαντάζεσαι. Μη βιαστείς να γεμίσεις το κενό. Μη βιαστείς να μπεις σε καινούργια σχέση. Δώσε χρόνο.

Και κάτι τελευταίο….κάτι που μου είχαν πει και με είχε βοηθήσει, τότε στο μεγάλο μου σκοτάδι.

“Το πιο βαθύ σκοτάδι…είναι λίγο πριν ξημερώσει”

 Είμαι εδώ αν θελήσεις να μιλήσεις.

Φιλικά,

Αλίκη

Γυναίκα, σύντροφος, μαμά, επαγγελματίας κλπ κλπ κλπ 

  Aliki Koronaiou Shop 

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου


Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή ανατύπωση μέρους ή του συνόλου των κειμένων του Bridal Diary Blog 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα