5 λάθη που κάνουν οι νύφες κατά την διάρκεια της οργάνωσης του γάμου τους!

|

1 Μαρτίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν κάνει λάθος; Όχι φυσικά! Όλοι κάνουμε λάθη και αυτή είναι και η μαγεία κατ’ εμέ της ανθρώπινης φύσης. Η τελειότητα είναι βαρετή!

Και όσο και αν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, υπάρχουν λάθη που γίνονται μία φορά, μας επηρεάζουν και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε κιόλας.

Οι αγαπημένες μου λοιπόν Βride to be πολλές φορές πέφτουν άθελα τους κατά την διάρκεια της οργάνωσης του γάμου τους, σε λάθη τα οποία μπορεί να τις κάνουν να κινηθούν σε “επικίκνδυνα” μονοπάτια!

Παρακάτω θα δείτε 5 σημαντικά λάθη που κάνουν τα κορίτσια που ετοιμάζονται να παντρευτούν. Αν διαβάζοντας τα, δείτε κάπου τον εαυτό σας, μη στεναχωρηθείτε…απλά αλλάξτε  προσανατολισμό!

Πάμε να τα δούμε:

1. Δεν προσέχουν τον εαυτό τους

Μέσα στο τρέξιμο μιας τόσης απαιτητικής περιόδου, οι κοπέλες που ετοιμάζονται να παντρευτούν, αφήνουν τον εαυτό τους παραμελημένο τόσο σε εμφανισιακό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο.

Πολλές ώρες αφαγίας, μη περιποίηση του δέρματος και του σώματος και πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη κινητού είναι αρκετές για να κατατάξουμε τον εαυτό μας, στην λίστα με τους “αγνοούμενους”.

Ο οργανισμός μας δεν προλαβαίνει να συνέλθει τον τελευταίο μήνα πριν το γάμο, που μάλιστα ο τελευταίος μήνας είναι ο πιο απαιτητικός από όλους. 

Μην παραμελείτε λοιπόν τον εαυτό σας, ποτέ!

2. Συμβουλεύονται τους λάθος ανθρώπους

Πόσα δάκρυα και στρες μπορεί να προκαλέσουν, αυτοί οι τρίτοι άνθρωποι που κάποιες φορές συμβουλευόμαστε και άλλες φορές απλά αναφέρουμε κάτι για τον γάμο μας και βλέπουμε να ξεσπάει μπροστά μας ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος (επίκαιρο; ελπίζω πώς όχι) και δεν ξέρουμε από που μας ήρθε.

Καλύτερα να μην συμβουλεύεστε κανέναν, παρά να συμβουλεύεστε τα λάθος άτομα. Θα συμβουλευόσασταν ποτέ μία φίλη σας η οποία για παράδειγμα φοράει μόνο μαύρα all star, για τα καινούργια σας κόκκινα 12 ποντά; Όχι φυσικά! Τότε γιατί το κάνετε στον γάμο σας;

Ναι ξέρω…θέλετε με κάποιον να μοιραστείτε την χαρά σας και τις δεύτερες σκέψεις σας. Χίλιες φορές να μου στέλνετε εμένα μήνυμα που δεν με ξέρετε, αλλά ξέρετε ότι θα σας απαντήσω αντικειμενικά, παρά κάποιον που κατά βάθος γνωρίζετε τις απόψεις του και αν κατα πόσο είναι επεμβατικοί ή όχι!  

3. Νομίζουν ότι έχουν χρόνο

Σε δύο μήνες είναι ο γάμος! Προλαβαίνω να τα κάνω όλα! Η αλήθεια είναι ότι αν θέλετε να οργανώσετε σωστά τον γάμο σας, δύο μήνες μπορεί να χρειαστούν να καταλήξετε στο στυλ του γάμου σας! Φανταστείτε πόσο θέλει ολόκληρος ο γάμος.

Ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος για ένα event όπως ο γάμος. Να έχετε το χρόνο με το μέρος σας και όχι να σας κυνηγάει. 

4. Επιλέγουν χωρίς “εικόνα” στο μυαλό τους

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να παραγγείλω μία μερίδα καλαμαράκια, μία ομελέτα, μία μερίδα παιδάκια και μία μερίδα φέτα! Τι δεν πάνε; Μα μου αρέσουν και τα τρώω όλα! Ναι φυσικά και τα τρώμε όλα αυτά, οι περισσότεροι τουλάχιστον, αλλά το ξέρετε πολύ καλά ότι δεν τα συνδυάζουμε. Τώρα αν είστε μία από αυτές τις περιπτώσεις που τα συνδυάζουν τα παραπάνω, μην μείνετε στο παράδειγμα αλλά στην ουσία.

Όλοι μας έχουμε πάει κάποια στιγμή σε έναν γάμο που κάτι δεν μας ταίριαζε ή ήταν αντιφατικό. Κάποιοι δεν θα το καταλάβουν αλλά κάτι δεν θα τους κάθετε καλά και κάποιοι άλλοι θα ξέρουν τι φταίει. Και δεν έχει να κάνει με θέμα γούστου κυρίως εδώ αλλά με θέμα συνδυασμού. 

Η επιλογή χωρίς ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μας, κρύβει τον κίνδυνο να κάνουμε μη ταιριαστές επιλογές, οι οποίες θα μας κοστίσουν τόσο σε οικονομικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο και οι οποίες μπορεί να γίνει αντιληπτές λίγο πριν τον γάμο και τότε θα είναι αργά. Και για να μην μπλέξω άλλο τα καλαμαράκια με την φέτα (και ξεκίνησα δίαιτα σήμερα) θα σας πω το εξής: 

Αν επιλέγετε χωρίς εικόνα στο μυαλό σας, είναι σα να αγοράζετε καναπέ επειδή σας αρέσει, χωρίς να έχετε μετρήσει διάστασεις στο σπίτι σας για να δείτε αν χωράει! 

5. Τα ξέρουν όλα!!!

Τι να αναλύσω εδώ; Ο τίτλος τα λέει όλα! Μα πείτε μου…είναι δυνατόν να τα ξέρουμε όλα; Όχι φυσικά! Και τι μας λέγανε όταν ήμασταν μικρά; “Όσο ζεις μαθαίνεις”…”Μη το παίζεις ξερόλας”…”Άκου την δασκάλα σου….κάτι ξέρει” κ.ο.κ. Εγώ πάντως στον γιο μου αυτά λέω!

Ο γάμος δεν είναι απλά ένα event. Δεν είναι κάτι άπλο. Έχει εστίαση, φιλοξενία, σερβισ, διακοσμητική, ανθοδετική, γραφιστική, τυπογραφία, φωτογραφία, βιντεοσκόπηση, κομμωτική, μακιγιάζ, σχεδιασμό ρούχων και παπουτσιών, σχεδιασμό κοσμημάτων, ζαχαροπλαστική, styling κλπ Στον γάμο εμπλέονται πάνω από 16 επαγγέλματα. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει άρτιες γνώσεις 16 και βάλε επαγγελμάτων; Φυσικά και όχι! 

Να ακούτε τους επαγγελματίες. Να έχετε κρίση αλλά να ακούτε την τεχνογνωσία των επαγγελματιών. Γιατί πιστέψτε με, η πραγματική εμπειρία έρχεται με την τριβή και τα λάθη που έχει κάνει κάποιος. Και ο επαγγελματίας ξέρει τι και πώς, από την καλή και την ανάποδη!

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Για να οργανώσεις σωστά τον γάμο σου πάτησε τα παρακάτω κουτάκια!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα