Αχ αυτοί οι συγγενείς!

|

14 Φεβρουαρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Μέρα αγάπης σήμερα 14 Φεβρουαρίου! Παντού καρδούλες, αρκουδάκια και ενώ όλα σήμερα είναι τέλεια, από αύριο όλες θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας και σε αυτά που μας απασχολούν.

Μία από τις μεγαλύτερες  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στην προετοιμασία του γάμου τους, είναι η διαχείριση των συγγενών.

Τα ζευγάρια πολύ συχνά παραπονιούνται ότι οι στενοί συγγενείς επεμβαίνουν σε πολλά θέμα της ημέρας του γάμου με αποτέλεσμα να ζευγάρι να πιέζεται και να μην μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις καταστάσεις.

Λίστες καλεσμένων, υποχρεώσεις και απόψεις ακόμα και για το νυφικό, είναι μόνο λίγα από αυτά που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια σήμερα. 

Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς μαζί με το ζευγάρι “παντρεύονται” και οι συγγενείς. Το έχουμε στο αίμα μας αυτό. Όμως ο γάμος και το event είναι κάτι που αφορά το ίδιο το ζευγάρι.

Όλα όμως με ευγενικό τρόπο και διάθεση επίλυσης λύνονται. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση. Πάμε να δούμε κάποιους τρόπους επίλυσης.

1. Βάζουμε όρια

Θα πρέπει να συζητήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους πόσο σημαντικός είναι ο γάμος για εμάς και πώς τον έχουμε φανταστεί. Πρέπει να εξηγήσουμε με όμορφο τρόπο γιατί είναι σημαντικό για εμάς τα πράγματα να γίνουν έτσι όπως έχουμε φανταστεί. 

2. Νοιαζόμαστε για τους άλλους 

Εκτός από το πώς έχουμε φανταστεί τον δικό μας γάμο πρέπει να νοιαστούμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο γάμος και για τους γονείς μας αλλά και για τα πεθερικά μας. Ρωτάμε να μάθουν τι θέλουν πολύ και τι όχι και προσπαθούμε να βρούμε κοινά σημεία. Έτσι ταυτιζόμαστε και δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε και για αυτούς.

3. Όρια στο οικονομικό θέμα – λίστες τραπεζιών

Όταν η κάλυψη του γάμου γίνεται από το ζευγάρι, είναι πολύ πιο εύκολο να πείτε όχι. Όμως όταν ο γάμος στο 100% ή ένα μεγάλο ποσοστό καλύπτεται από τους γονείς τότε τα πράγματα αλλάζουν. Αν θέλουν να καλέσουν περισσότερα άτομα στο τραπέζι που είναι από υποχρεώσεις, τότε εκεί δεν μπορείτε να τους πείτε όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψετε άτομα από την δική σας λίστα. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε την λίστα σας και από κοινού αφαιρείτε άτομα μέχρι να είστε εντάξει στον προϋπολογισμό. 

4. Αφήνουμε τον εγωισμό

Ναι το ξέρω…είναι η στιγμή σας και είναι το πιο σημαντικό από όλα. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η στιγμή για τους γονείς. Ακούμε και εξηγούμε. Δεν πεισμώνουμε με εκφράσεις του τύπου “δικός μου είναι ο γάμος και ότι θέλω θα κάνω”. Παρόλο που είναι έτσι, μία τέτοια φράση θα ανάψει τα αίματα. Ακούμε και εξηγούμε.

5. Κοινή γραμμή με τον σύντροφο

Όταν υπάρχει κοινή γραμμή με τον σύντροφο, όλα είναι καλύτερα. Αποφασίστε από νωρίς πώς θέλετε να είναι ο γάμος σας και κάντε μαζί ένα πλάνο για τα όχι και τα ναι που θα πείτε. Το κοινό μέτωπο καταφέρνει πολλά γιατί έτσι είναι απόφαση και των δύο και όχι του ενός!

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα