Covid-19 Νέα όρια καλεσμένων στους γάμους. Και τώρα τι κάνω;

|

7 Αυγούστου 2020

Οι νέες ανακοινώσεις έφεραν αναστάτωση στα ζευγάρια. Και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος μήνας είναι μία καλή επιλογή για μεταφορά του γάμου ενός ζευγαριού, τελικά οι εξελίξεις έφεραν αλλαγές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις το όριο των ατόμων για γάμους είναι στα 100 άτομα και αφορά Ιερούς Ναούς και χώρους δεξιώσεων και έχει ισχύ έως 31/8/2020.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3165 Τεύχος Β που δημοδιεύτηκε στις 31.07.2020 και ήταν πριν την παράταση του μέτρου έως 31/8/2020, το όριο αφορά Ιερούς Ναούς και χώρους δεξιώσεων, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι για ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 4 του συγκεκριμένου ΦΕΚ, για κάθε προσκεκλημένο πάνω από το όριο των 100 ατόμων, επιβάλλεται στα φυσικά πρόσωπα που προσκαλούν στον γάμο, το πρόστιμο των 150 ευρώ. Προσοχή: το πρόστιμο είναι για κάθε άτομο και το επιβαρύνεται το ζευγάρι!

Φυσικά υπάρχει και επιπλέον πρόστιμο, που το επωμίζεται ο χώρος δεξίωσης.

Στην Αττική πολλοί χώροι δεξιώσεων έχουν προχωρήσει στο μέτρο των 100 ατόμων παρόλο που δεν υπάρχει ξεκάθαρη διευκρίνηση.

Παρόλα αυτά όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα και όπως ακούγεται, πιθανόν το όριο να πέσει και άλλο.

Και τώρα τι να κάνω;

Είτε είστε ζευγάρι που κάνατε μεταφορά του γάμου σας, είτε είχατε εξαρχής προγραμματίσει τον γάμο σας για Αύγουστο – Σεπτέμβριο θα πρέπει να μην σας πιάσει πανικός, παρόλο που οι ανακοινώσεις αυτές σας επηρεάζουν καθώς είναι μία ανάσα πριν τον γάμο.

Μην ξεχνάτε ότι το μυστήριο του γάμου και η απόφαση να παντρευτείτε τον άνθρωπό σας, δεν γίνεται για τους καλσμένους, αλλά για εσάς τους ίδιους.

Παρόλα αυτά έχετε επιλογές:

Α. Ο γάμος είναι από 16 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2020

Μειώνουμε τα άτομα στα 100 φτιάχνοντας μία λίστα με τους πιο στενούς φίλους και συγγενείς. Βάζετε τα άτομα με σειρά από το πιο στενό σας πρόσωπό, στο λιγότερο στενό. Θα πρέπει να μιλήσετε τηλεφωνικά αρχικά με όσους συγκεντρώσετε στην λίστα των 100 ατόμων, για να δείτε αν έχετε απώλειες ατόμων από εκεί, οπότε αν χρειαστεί να συμπληρώσετε άτομα.

Δεν υπάρχει λόγος να ακυρώσετε ή να αναβάλλετε τον γάμο σας. Απλά προχωράτε με τα νέα δεδομένα. Εξάλλου έχετε φτάσει πλέον μία ανάσα πριν το γάμο!

Β. Ο γάμος είναι από 01 Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τα ζευγάρια του Σεπτεμβρίου η αλήθεια είναι ότι επηρεάζονται ακόμα περισσότερο, γιατί δεν ξέρουν τι μέτρο θα ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

Η αλήθεια είναι, ότι καθώς προβλέπεται άνοδος των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, είναι άγνωστο αν τα μέτρα θα παραμείνουν στα 100 άτομα ή θα υπάρχει μέιωση.

Παρόλα αυτά σκεφτόμαστε θετικά και αναλαμβάνουμε δράση.

Θα πρέπει να ετοιμάσετε την λίστα με τα 100 άτομα και να είστε σε αναμονή για τις νέες ανακοινώσεις, όπου θεωρητικά θα πρέπει μέχρι 22 – 23 Αυγούστου να έχουν ανακοινωθεί.

Εφόσον το όριο παραμείνει στα 100 άτομα, προχωράτε με την παραπάνω διαδικασία, όπως και τα ζευγάρια του Αυγούστου.

Αν το όριο των ατόμων πέσει, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το γεγονός αν θα αναβάλλετε τον γάμο ή όχι.

Με τα περισσότερα ζευγάρια που επικοινωνώ καθημερινά, δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν στην εκδήλωση του γάμου τους ακόμα και με 100 άτομα.

Φυσικά όμως τα περιθώρια στενεύουν αν τα άτομα πέσουν.

Γ. Ο γάμος είναι από Οκτώβριο και μετά

Όσοι παντρεύστε από Οκτώβριο και μετά και ανάλογα τον μήνα, θα πρέπει να σκεφτείτε και να έχετε ήδη ένα εναλλακτικό πλάνο, για τον γάμο σας.

Το ένα πλάνο είναι προχωρήσετε με την εκδήλωση του γάμου σας με λιγότερα άτομα και το άλλο, να τον μεταφέρετε για το 2021.

Αν σκέφτεστε να τον μεταφέρετε για το 2021, θα πρέπει να επισπεύσετε την διαδικασία καθώς το 2021 είναι ήδη γεμάτο με μεταφορές αλλά και γάμους που ήταν ούτως η άλλως για το 2021.

Τα ζευγάρια που σκόπευαν, ούτως ή άλλως να παντρευτούν μέσα στο 2021, θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την οργάνωση του γάμου τους, καθώς πιθανόν να δυσκολευτούν να βρουν την ημερομηνία αλλά και τους επαγγελματίες της επιλογής τους. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει και το βιβλίο μου Bridal Diary Book – Πώς να οργανώσετε τον γάμο σας βήμα – βήμα.

Γνωρίζω και σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας, πόσο δύσκολη είναι η χρονιά φέτος και πόσο στρες σας έχει δημιουργήσει.

Όμως αυτο που θέλω να θυμάστε ειναι ότι δεν πρέπει να αγχώνεστε για αυτά που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Ο covid-19 και οι καταστάσεις που ζούμε με αυτόν είναι απρόβλεπτες και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε πώς αντιδράμε σε αυτές. Και μπορούμε να ελέγξουμε μία κατάσταση λαμβάνοντας δράση.

Θετική σκέψη και δράση.

Ότι όμως και να γίνει, να μην ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό σε όλη αυτή την διαδικασία, είστε εσείς και αυτός!

Με εκτίμηση,

Κορωναίου Αλίκη

Professional photographer & Bridal Consultant

Bridal Diary Book

Επικοινωνήστε μαζί μου στο Instagram

Επικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα