Κορονοϊός Covid19 – Να μεταφέρω τον γάμο μου ή όχι;

|

Σε ηλικία 9 χρονών, είχα προετοιμαστεί πολύ καλά για ένα πρωτάθλημα κολύμβησης. Είχα κουραστεί, είχα προπονηθεί σκληρά και την εβδομάδα των αγώνων, η διοργανώτρια αρχή, ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων. Θυμάμαι ότι είχα κάτσει στον προθάλαμο των αποδητηρίων του Πανελληνίου Γ.Σ. και έκλαιγα γοερά. Η προπονήτρια μου Κατερίνα Κατριβέ ήρθε και έκατσε μαζί μου και μου είπε το εξής: “Ξέρω ότι στεναχωριέσαι και είναι άδικο γιατί είσαι μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες και θα κέρδιζες το μετάλλιο που σου αξίζει. Όμως μερικές φορές, γίνονται πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Θα πρέπει σε αυτές τις στιγμές, εσύ να πάρεις μία απόφαση. Αν θα κλαίς ή θα προπονηθείς σκληρά για την επόμενη χρονιά που θα γίνει ο αγώνας¨

Θυμάμαι ότι ακόμα και τα λόγια της με πόναγαν. Και δεν μπορούσα να καταλάβω μέσα στο μυαλό μου, γιατί θα πρέπει να πληρώνω εγώ κάτι που αποφάσισαν άλλοι; Αφού είχα προπονηθεί τόσο σκληρα…

Τελικά αυτό με έκανε να πεισμώσω. Και όσο και να πόναγα, αποφάσισα ότι θα προπονηθώ σκληρά για την επόμενη χρονιά. Και έτσι έγινε. Ο χρόνος πέρασε, το πρωτάθλημα ήρθε πάλι και εγώ αντί για 1, κέρδισα τελικά 2 χρυσά μετάλλια.

Αυτή η προσωπική εμπειρία που μοιράζομαι μαζί σας, ξέρω ότι δεν έχει σχέση με έναν γάμο. Όμως είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση λόγω Κορονοϊού. Με την διαφορά όμως, ότι όσες κοπέλες παντρεύονται φέτος, έχουν δύο επιλογές και όχι μία!

Η προετοιμασία ενός γάμου, έχει αγώνα και κούραση. Αλλά αυτή η κούραση σβήνει, με την προσμονή για την ίδια εκείνη μέρα.

Φέτος όμως η προσμονή αυτή έχει μετατραπεί σε πηγή άγχους. Πολλές νύφες μου στέλνουν μηνύματα, ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ και άλλες ότι υποφέρουν από κρίσεις άγχους. Όμως όταν υπάρχουν καταστάσεις που εμείς δεν ορίζουμε, πρέπει εκεί να αποφασίσουμε εμείς τι θα κάνουμε για εμάς.

Με όλα αυτά που προκύπτουν, με την μη ξεκάθαρη εικόνα τι θα γίνει με τις κοινωνικές εκδηλώσεις, το όριο ατόμων και αν θα υπάρχουν μέτρα κλπ, το ερώτημα ένα: “Να αναβάλλω τον γάμο μου ή όχι;”

Οι απαντήσεις δύο. Όποια επιλογή και να πάρετε, θέλει μία μεγάλη ανάσα και να την υποστηρίξετε.

Πρίν όμως αποφασίσετε πρέπει να κάνετε ένα ερώτημα ακόμα.

“Τι είναι σημαντικό για μένα, για την ημέρα του γάμου μου;”

“Εννοείται ότι θέλω να παντρευτώ με τον άνθρωπό μου, αλλά δεν θέλω να είμαστε μόνοι μας. Θέλω να έχω κοντά μου όλους όσους έχω σκεφτεί να καλέσω”

“Δεν με νοιάζει και μόνοι μας να είμαστε. Το μόνο που θέλω είναι να παντρευτώ τον έρωτα μου”

“Εγώ, χωρίς γλέντι, με τα μέτρα που διαβάζω από εδώ και από εκεί, χωρίς κιόλας να είναι επίσημα, θρησκευτικό γάμο δεν κάνω. Αν ήταν έτσι θα έκανα πολιτικό”

“Εννοείται ότι παντρευόμαστε γιατί αγαπιόμαστε και το περιμένω πως και πως! Όμως, για τον γάμο μας, δώσαμε αρκετά χρήματα και υπολογίζαμε ένα μέρος να το πάρουμε πίσω από τα δώρα των καλεσμένων. Το γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό αλλά αν υπάρχει όριο ατόμων, θα μπούμε πραγματικά μέσα και θέλουμε του χρόνο να κάνουμε μωρό”

“Γλέντι, χωρίς να είναι έτσι όπως το έχω φανταστεί, προτιμώ απλά να μην κάνω και να παντρευτώ απλά και όμορφα τον καλό μου”

“Μόνο εγώ, αυτός, οι γονείς μας και οι κουμπάροι μας. Θα νιώθω το ίδιο γεμάτη είτε έτσι, είτε με 500 άτομα γύρω μας¨

“Δεν με πειράζει ότι και να γίνει. Τα αφήνω και όπως έρθουν”

Αυτές είναι μερικές από τις πιθανές απαντήσεις.

Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Γιατί κάθε άποψη είναι σεβαστή και γι αυτόν που την έχει είναι και σωστή. Οπότε θα επιμείνω στο ότι δεν υπάρχει λάθος απάντηση. Θα πρέπει όμως το ερώτημα να γίνει με ειλικρίνεια για να μπορέσει να σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

Οι μέρες περνάνε και επίσημο πλάνο, δεν υπάρχει για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Εφόσον, λοιπόν δεν αποφασίζει κάποιος άλλος για εσάς, θα πρέπει να το κάνετε εσείς για εσάς. Ούτως ή άλλως πάντα θα πρέπει να αποφασίζετε εσείς για εσάς.

Οπότε η απάντηση είναι η εξής…

Θέλετε μεγάλο και ανοιχτό γάμο; Τότε θα προχωρήσετε σε μεταφορά του γάμου σας.

Δεν σας νοιάζει αν είστε και 10 άτομα; Τότε μένετε ώς έχει. Μην στεναχωρηθείτε για ότι και αν αποφασίσετε.

Παίρνουμε μία απόφαση για να μας ανακουφίσει. Αν αποφασίσετε με ειλικρίνεια μέσα σας, τότε θα νιώσετε αμέσως, ανακούφιση.

Μακάρι να μπορούσα να το κάνω εγώ για εσάς. Πρέπει όμως να το κάνετε εσείς, για εσάς. Εγώ δεν μπορώ να σας πώ τι είναι σωστό και τι λάθος, γιατί είναι ο δικός σας γάμος. Μπορώ όμως, να σας βοηθήσω και να είμαι δίπλα σας σε αυτό.

Με εκτίμηση,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consulting

 

Αποκτήστε το Bridal Diary Book

Επικοινωνήστε μαζί μου στο InstagramΕπικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα