Κορονοϊός Covid-19 & γάμοι το καλοκαίρι του 2020 Πώς να διαχειριστείτε τον γάμο που έχετε ήδη προγραμματίσει

|

Τις τελευταίες μέρες αυτό που ζούμε ολοι στην χώρα μας είναι πρωτόγνωρο. Η ψυχολογία σε περίεργα μονομάτια, αγωνία για το αύριο και πώς θα είναι η ζωή μετά από αυτό.

Πριν όμως αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε αύριο, σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα, ας εστιάσουμε για αρχή στο σήμερα.

Και το σήμερα λέει ψυχραιμία, υπομονή και ας εκτιμήσουμε λίγο καλύτερα αυτά που καθημερινά θεωρούμε δεδομένα. Ότι και να γίνει αυτό θα περάσει και ίσως είναι ενας τρόπος να αναθεωρήσουμε όλοι μας την ζωή μας, τους εαυτούς μας και τις ζωές μας μετά από αυτό.

Αυτές τις μέρες το τηλέφωνό μου χτυπάει συνέχεια. Νύφες που συμβουλεύω ή έχω αναλάβει τις φωτογραφήσεις τους για το 2020, όλες με την ίδια απορία και αγωνία. Τι να κάνω με τον γάμο μου; Να τον ακυρώσω; Να τον αναβάλλω; Πώς θα διαχειριστώ την κατάσταση;

Πριν λοιπόν μας πιάσει πανικός, ας πάρουμε μία ανάσα και να τα δούμε όλα με την σειρά.

Αρχικά ψυχραιμία 

Καταλαβαίνω πως νιώθετε. Όμως ο πανικός δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει αυτή τη στιγμή. Ο πανικός ποτέ δεν βοηθάει. Πάρτε λοιπόν μια βαθιά ανάσα, πείτε ευχαριστώ που είστε καλά εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι και σκεφτείτε θετικά.

Κανένας γάμος ή βάπτιση δεν χρειάζεται να ακυρωθεί

Όλα φτιάχνουν και όλα διορθώνονται. Ο γάμος όπως και η βάπτιση θα γίνει. Το μόνο που ίσως χρειαστεί να αλλάξει είναι η ημερομηνία.

Μιλήστε αρχικά με τους επαγγελματίες που έχετε αποφασίσει να συνεργαστείτε και δείτε ποιες είναι οι διαθέσιμες ημερομηνίες. Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου θα θέλουν να σας βοηθήσουν σε αυτό. Βρείτε μία εναλλακτική ημερομηνία ακόμα και αν είναι καθημερινή να την έχετε σαν back up μέχρι να αποφασίσετε τι θα κάνετε. Αν αποφασίσετε να αλλάξετε ημερομηνία αυτόματα θα έχετε την αμέσως επόμενη διαθέσιμη έτοιμη.

Μπορείτε να ζητήσετε 3-4 εναλλακτικες ημερομηνίες από τους επαγγελματίες για να μπορέσετε να τους συνδυάσετε και όχι μία ημερομηνία κάθε φορά, κάτι που μπορεί να σας γεμίσει με αγωνία σαν διαδικασία.

Οπότε όχι πανικός και βιαστικές κινήσεις.

Τι ημερομηνία να επιλέξω;

Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, έχουμε πιο πολλές πιθανότητες τα πράγματα να έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Αν κινηθείτε προς τους καλοκαιρινούς μήνες, η επιλογή της καθημερινής θα σας λύσει τα χέρια καθώς πρέπει να συνεργαστούν και να συγχρονιστούν πολλοί επαγγελματίες ταυτόχρονα. Έτσι θα εξασφαλίσετε έως και μηδαμινή απώλεια χρημάτων καθώς οι καθημερινές είναι πάντα πιο χαλαρές.

Το πιο σημαντικό είστε εσείς, ο ανθρωπός σας και η οικογένεια σας.

Όποιος ήθελε να έρθει στον γάμο σας πχ Μάιο θα έρθει και τον Ιούνιο. Οπότε αυτό μην σας ανησυχεί. Δεν υπάρχει λογος να σκέφτεστε τον κόσμο για αρχή. Η στιγμή είναι δική σας. Μόλις καταλήξετε στην ημερομηνία θα ενημερώσετε και τους καλεσμένους σας.

Τι γίνεται με τα προσκλητήρια;

Αν αλλάξετε τελικά ημερομηνία, δεν υπάρχει λόγος να ξανατυπώσετε προσκλητήρια και να κάνετε περιττά έξοδα. Μπορείτε να ζητήσετε απο το τυπογραφείο σας, να σας φτιάξει ένα αυτοκόλλητο με την ίδια γραμματοσειρά και χρώμα που έχει και το προκλητήριο σας και να το κολλήσετε πάνω στην νέα ημερομηνία. Διαφορετικά ακόμα και με ένα μαρκαδόρο μπορείτε να κάνετε εσείς την διόρθωση. Κανένας δεν θα σας παρεξηγήσει για αυτό.

Ο γάμος μου ήταν να γίνει εκτός Αθηνών ή έρχομαι από το εξωτερικό. Τι θα κάνω τώρα;

Ισχύει ότι και στα παραπάνω. Δεν χρειάζεται πανικός. Όσον αφορά τη διαμονή, θα μιλήσετε με τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων και των καταλλυμάτων. Όλη η Ελλάδα καταλαβαινει την κατάσταση. Εξάλλου δεν πιστεύω ότι φέτος θα υπάρχει high season μιας και ο τουρισμός έχει πληγεί και αυτός αρκετά. Όσον αφορά για αεροπορικά εισητηρια κλπ ήδη οι εταιρείες εκδίδουν πιστωτικά για χρήση σε επόμενη ημερομηνία.

Αν αποφασίσω να κάνω τον γάμο το 2021 τι κάνω;

Αν επιλέξετε να μεταφέρετε την ημερομηνία το 2021, θα την κλείσετε από τώρα (όχι τον Σεπτέμβριο του 2020) και μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο που θα είχατε και το 2020 οπότε να μην χρειαστεί να αλλάξετε και άλλα πράγματα στον γάμο σας.

Αν θέλω να ακυρώσω τελείως τον γάμο μου;

Ότι και να γίνει θα παντρευτείτε. Γιατί να τον ακυρώσετε; Δεν θα αλλάξει κάτι. Έχετε ήδη κάνει πολύ μεγάλο μέρος της οργάνωσης του γάμου σας. Αν τον ακυρώσετε θα πρέπει να τα ξανακάνετε όλα ξανά από την αρχή. Ξανά κτήμα, ξανά νυφικό κλπ. Ενώ αν αλλάξετε την ημερομηνία, θα πάρετε και εσείς μία ανάσα ψυχολογική και οικονομική και θα έχετε και περισσότερο χρόνο στην διάθεσή σας για την οργάνωση του γάμου σας.

Δεν θέλω να αλλάξω ημερομηνία. Μπορώ να συνεχίζω να οργανώνω τον γάμο μου;

Φυσικά και μπορείτε. Όλοι οι επαγγελματίες δουλεύουν εξ αποστάσεως αυτή την περίοδο και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους μέσα skype, viber κλπ.

Αν χρειάζεστε βοήθεια στην οργάνωση του γάμου σας μπορείτε να αποκτήσετε και το βιβλίο που μιλάει αναλυτικά για την οργάνωση του γάμου σας εδώ .

Αν χρειάζομαι βοήθεια που μπορώ να απευθυνθώ;

Αν χρειάζεστε βοήθεια, οποιαδήποτε συμβουλή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε τηλεφωνικά, είτε με mail. Θα είμαι δίπλα σας να σας βοηθήσω και να σας συμβουλέψω σωστά και θα απανταω σε όλες σας τις κλήσεις και τα μηνύματα χωρίς καμία επιβάρυνση από εσάς.

Φιλικά,

Αλίκη

Ίσως αυτή η κατάσταση να μας κάνει όλους καλύτερους. Ας ασχοληθούμε λιγότερο με τα κινητά μας και να πάρουμε περισσότερες αγκαλιές τους αγαπημένους μας

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα