Κορονοϊος Covid 19 – Διαχείριση άγχους για τις νύφες του 2020

|

Το να είστε νύφη και να οργανώνετε το γάμο σας, είναι αγχωτικό. 

Το να είστε νύφη όμως και να παντρεύεστε εν μέσω  Κορονοιού είναι πραγματικά χαοτικό.

Μιλάω καθημερινά στις επαγγελματικές μου σελίδες, του Bridal Diary στο instagram και στο facebook, με εκατοντάδες πλέον νύφες, που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση με εσάς.

Τι θα γίνει με τον γάμο; Να τον αναβάλλω; Θα υπάρχει περιορισμός ατόμων; Πώς θα χορεύουν οι καλεσμένοι κ.ο.κ. Αυτά και άλλα ερωτήματα ταλαιπωρούν τις νύφες τις τελευταίες μέρες και μαζί με αυτά διαβάζουν τις δημοσιεύσεις για το πώς θα γίνονται οι γάμοι, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και ταυτόχρονα, δέχονται τρομερές πιέσεις από συγγενείς, γνωστούς και φίλους, όπου ο καθένας λέει την γνώμη του και συνεχίζουν την ίδια τρομολαγνεία με τα διάφορα δημοσιεύματα και άρθρα.

Ας κάνουμε μία παύση σε όλα αυτά και σε όλες αυτές τις φωνές και ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα απο άλλη πλευρά. Εξάλλου πάντα το νόμισμα έχει δύο πλευρές. Σωστά;

Κανένας γνώστης του αντικειμένου, φωτογράφοι, κτήματα, χώροι εκδηλώσεων, ξενοδοχεία, δεν έχουν επίσημη ενημέρωση.

Ακόμα και η ίδια η εκκλησία δεν έχει λάβει δημόσια θέση για το θέμα; 

Δεν πρέπει λοιπόν, να επιτρέπετε να σας τρομακρατούν αυτά που διαβάζετε και αυτά που σας λένε. Δεν πρέπει, γιατί αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν έχουν καμία επίσημη βάση. 

Τις τελευταίες 2 εδβομάδες, μιλάω με ιδιοκτήτες χώρων εκδηλώσεων και η απάντηση είναι ίδια από όλους. “Δεν γνωρίζουμε τίποτα”.

Ωραία…και σας λέω ότι σε λίγες μέρες πουν ότι θα πρέπει να χορεύουμε με γάντια και ότι τα τραπέζια θα έχουν διαχωριστικά και ότι άλλο διαβάζω αυτές τις μέρες.  Ά! Και ότι θα χορεύουμε με μαντήλια. (Δηλαδή το μαντήλι που θα το ακουμπάει ο καθένας ιδρωμένος και θα το δίνει στον άλλο, δεν είναι εστία μικροβίων…σωστά;) Έστω λοιπόν ότι τα πουν. Μπορούμε αυτό να το ξέρουμε απο σήμερα; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. 

Γιατί να γεμίζετε τον οργανισμό σας, το μυαλό σας, το στομάχι σας με στρες και να εκκρίνετε ορμόνες, όπως η κορτιζόλη, οι οποία μαζί με άλλες, παράγονται όταν έχουμε στρες; Γιατί θα πρέπει καθημερινά να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας; Στον εαυτό σας, που σας φροντίζει καθημερινά και αδιάκοπα…στα ζωτικά σας όργανα, που κανουν μεγάλη προσπάθεια να υποστηρίξουν τις ανάγκες του σώματος σας καθημερινά, πόσο μάλλον όταν είστε σε συνεχόμενη κατάσταση στρες. Ακόμα και στην καρδιά σας…η οποία ότι και να κάνετε είναι εκεί αδιάκοπα να σας στηρίζει με το τικ – τακ, τικ – τακ.

Επίσης όταν τελειώσει όλο αυτό και το στρες σταματήσει, το σώμα σας θα αντιδράσει και θα είστε πιο ευάλωτες στο να αρρωστήσετε, στο να φαίνεστε κουρασμένη κλπ. Τώρα το σώμα σας είναι σε άμυνα…..

Πείτε ένα μεγάλο και φωνακτό S T O P. 

Φωνάξτε το δυνατά. Με όλη την δύναμη του μυαλού σας, του σώματος σας. 

Πάρτε βαθειές ανάσες. 

Μεγάλη εισπνοή 

Αργή εκπνοή 

Μεγάλη εισπνοή 

Αργή εκπνοή 

Μεγάλη εισπνοή 

Αργή εκπνοή 

Αδειάστε το μυαλό από την εικόνα που σας στεναχωρεί και σας πιέζει…

Και συνεχίζετε να αναπνέετε μέχρι η εικόνα αυτή να φύγει ακόμα και αν φύγει για λίγο.

Και όσο αναπνέετε αργά και σταθερά, δείτε τον χώρο γύρω σας. Παρατηρήστε το δωμάτιο στο οποίο είστε. Δείτε τα χρώματα, νιώστε την θερμοκρασία του χώρου στο δέρμα σας, ακούστε τους ήχους του χώρου.

Συνεχίστε να αναπνέετε.

Φέρτε στο μυαλό σας ένα αγαπημένο πρόσωπο. Για παράδειγμα του συντρόφου σας. Προσπαθήστε να τον δείτε μέσα στο μυαλό σας. Ακόμα και σαν έννοια.

Και όταν θα είστε έτοιμη σταματήσετε να διαβάζετε λίγο αυτό το άρθρο, κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να δείτε αυτόν τον άνθρωπο να γελάει.

Είμαι σίγουρη ότι έστω και λίγο χαμογελάσατε και εσείς.

Αυτό είναι το τώρα. Και είναι το μόνο που μετράει. Το να ανησυχούμε για το αύριο δεν μας προσφέρει κάτι.

Το τώρα μπορεί να μας προσφέρει τα πάντα.

Όταν γνωρίσατε τον σύντροφό σας, την στιγμή που τον ερωτευτήκατε, τον ερωτευτήκατε εκείνη την στιγμή. Στο τώρα.

Δεν είπατε αν τον ερωτευτώ αύριο πώς θα είναι τα πράγματα; Θα είναι καλά ή όχι; Αν το κάνατε αυτό, δεν θα τον ερωτευόσασταν ποτέ.

Πάμε λοιπόν στο σήμερα.

Σταματήστε να διαβάζετε άρθρα και να βλέπετε ειδήσεις. 

Σταματήστε κάθε επικοινωνία με τους ανθρώπους που σας στρεσάρουν. Ακόμα και αν είναι πολύ δικοί σας άνθρωποι, βάλτε όρια. Δηλαδή, αν σας επηρεάζει το γεγονός να μην μιλάτε καθόλου μαζί τους, κάντε μία ξεκάθαρη συζήτηση, όπως:

“Είσαι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, σε θέλω στην ζωή μου, θέλω να μιλάμε, ξέρω ότι θες το καλό μου, αλλά όλη αυτή η κατάσταση με τον γάμο με πιέζει και δεν μπορώ να μιλάω συνέχεια γι αυτό. Το τι θα γίνει με τον γάμο μου είναι κάτι που πρέπει εγώ να αποφασίσω και θέλω να το κάνω με ηρεμία. Σε ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και την αγάπη σου”.

Ετοιμάστε ένα δεύτερο πλάνο. Να το έχετε έτοιμο. Αυτό θα σας προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια. Όταν είμαστε και προχωράμε στα τυφλά είναι λογικό να νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο πανικό. 

Ελαττώστε τον καφέ καθώς δεν διευκολύνει την κατάσταση. Πίνετε αρκετο νερο για να φροντίσετε το σώμα σας.

Να μιλάτε μόνο με τον φωτογράφο σας και τον χώρο δεξιώσεων. Αυτοί θα ξέρουν και θα σας καθοδηγήσουν σωστά. 

Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε στον γάμο σας και οργανωθείτε για την ημέρα του γάμου όποτε και να έρθει αυτή. Το Bridal Diary Book θα σας καθοδηγήσει και σε αυτό το κομμάτι. Ακόμα και σε αυτά που έχετε ήδη κανονίσει, θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες που θα μπορέσετε να εκμεταλευτείτε προς όφελος σας.

Ακόμα και εγώ είμαι εδώ για εσας.

Είμαι ανοιχτή σε όποια κοπέλα θέλει βοήθεια να την βοηθήσω. Μπορείτε να μου στέλνετε τα μηνύματα σας στους λογαριασμούς του Bridal Diary στο instagram αλλά και στο facebook. Είμαι εδώ για εσάς σε ότι χρειαστείτε.

Και να θυμάστε. 

Ο γάμος γίνεται για εσάς και τον άνθρωπό σας αλλά και για να νιώσετε όμορφα, γεμάτοι και ευτυχισμένοι.

Είναι αμαρτία να “αρρωστήσετε” μέχρι να γίνει ο γάμος.

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant

 

Αποκτήστε το Bridal Diary Book

Επικοινωνήστε μαζί μου στο InstagramΕπικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα