Κορονοϊός Covid-19 Τι θα πει ο κόσμος αν δεν καλέσω κάποιον στον γάμο μου λόγω περιορισμού ατόμων;

|

Σε ένα κοινωνικό γεγονός, όπως ο Γάμος, τα πρέπει είναι πολλά και οι υποχρεώσεις, ακόμα περισσότερες. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν υποχρεώσεις από τους γονείς αλλά και από τα ίδια τα ζευγάρια. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, πρέπει να μην εξαιρεθεί κανείς, για να μην υπάρξουν τυχόν παρεξηγήσεις. Στις κλειστές κοινωνίες, αυτό είναι ακόμα ποιο έντονο. Έτσι, όταν υπάρχει περιορισμός ατόμων, αυτό δημιουργεί μία επιπλέον πίεση.

Μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, έλαβα δεκάδες μηνύματα με αυτό το ερώτημα. Τι να κάνω; Τι θα πει ο κόσμος;

Καταλαβαίνω ότι αυτό δημιουργεί μία επιπλέον πίεση και σαν λαός, έχουμε λίγο πιο έντονο το στοιχείο τι θα πει ο κόσμος.

Όμως…..ειδικά σε αυτή την κατάσταση, δεν θα πρέπει να το σκεφτείτε καθόλου αυτό.

Όλος ο πλανήτης έχει δει τα δόντια του Κορονοϊού. Είτε αρρωσταίνοντας, είτε από κλείσιμο των επιχειρήσεων, είτε από τις ατελείωτες ώρες μέσα στα σπίτια του.  Πλέον περπατάμε στον δρόμο, άλλοι με μάσκες, άλλοι με γάντια και άλλοι μόλις δουν άνθρωπο αλλάζουν πεζοδρόμιο.

Όσο και να μην το θέλουμε όλους μας έχει επηρεάσει αυτό. Και είναι σε όλους μας γνωστό, ότι έχει φέρει και θα φέρει αλλαγές.

Όλος ο κόσμος, ακούει καθημερινά και αντιμετωπίζει το μέτρο του περιορισμού των ατόμων. Άρα, γιατί θα πρέπει να σας ανησυχεί τι θα πουν;

Πιστεύω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει. Κατανοεί και θα κατανοήσει ότι απόφαση και να πάρετε.

Αλλά ακόμα και αν υπάρχουν λίγα άτομα, που το σχολιάσουν, δεν θα πρέπει να σας επηρεάσει. Καλλείστε να πάρετε αποφάσεις στην προετοιμασία του γάμου σας, που καμία άλλη νύφη μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει. Καμία άλλη νύφη μέχρι σήμερα δεν έχει δεχτεί τέτοια μεγάλη πίεση όπως εσείς. Οπότε το πρώτο που θα πρέπει να διαφυλλάξετε είναι εσάς τις ίδιες.

Όταν θα καταλήξετε στη λίστα σας με τα άτομα, μπορείτε πολύ ευγενικά να πείτε στα άτομα που δεν θα καλεστούν:

“Θα ήθελα να με συγχωρέσετε, που δεν μπορώ να σας καλέσω στον γάμο μου. Ήθελα τόσο πολύ να είστε μαζί μου στη πιο σημαντική στιγμή της ζωή μου μέχρι σήμερα, αλλά λόγω των συνθηκών, αναγκάζομαι να επιλέξω και να προσκαλέσω μόνο άτομα του πολύ στενού οικογενειακού κύκλου. Οι καταστάσεις που ζούμε, είναι πρωτόγνωρες και λυπάμαι που με κάνουν να πάρω αποφάσεις που δεν θέλω. Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση”

Αν κάποιος δεν καταλάβει λόγια σαν τα παραπάνω ή τα αντίστοιχα δικά σας λόγια, τότε η ταπεινή μου άποψη είναι, ότι δεν θα έπρεπε να είναι καλεσμένος σας για άλλους λόγους, που θα εξετάσετε εσείς. Και σίγουρα δεν θα είναι πολύ κοντινός σας άνθρωπος.

Μην φοβηθείτε τι θα πει ο κόσμος και ενώ θέλετε να κάνετε τον γάμο σας με λίγα άτομα, τον αναβάλλετε. Μην πείτε όχι σε αυτό που θέλετε εσείς πραγματικά και ο άνθρωπός σας. Μην ξεχνάμε ότι το πιο σημαντικό είστε εσείς και ο άνθρωπός σας. Ο Κορονοϊός έτυχε, ο γάμος σας όμως, είναι το αποτέλεσμα της αγάπης σας και εκεί πρέπει να εστιάζετε.

Κάθε φορά λοιπόν, που κάποιος σας στρεσάρει με τις λίστες των ατόμων και το ποιος πρέπει να καλεστεί ή όχι, να κλείνετε τα μάτια και να σκέφτεστε τον τελικό σκοπό σας. Και αυτός δεν είναι άλλος, από το βλέμμα στην εκκλησία, του ενός προς τον άλλον.

Και αν ακόμα και οι δικοί σας άνθρωποι σας πιέζουν με λόγια όπως, “Άν κάνεις έτσι τον γάμο, εγώ δεν έρχομαι” , μιλήστε και σε αυτούς μέσα απο την καρδιά σας και μην τους κακιώσετε, γιατί και αυτοί πιέζονται πολύ.

“Μαμά…μπαμπά…ξέρω ότι και εσείς αλλιώς είχατε φανταστεί τον γάμο μου. Θέλατε να γίνει ένα μεγάλο γλέντι να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Ξέρω ότι και εσείς την περιμένατε και την φανταζόσταν χρόνια αυτή την στιγμή. Ομως το πιο σημαντικό από όλα αυτά, δεν είναι να είμαι ευτυχισμένη; Το πιο σημαντικό από όλα αυτά, δεν είναι ότι έχω βρει τον άνθρωπο που θα περάσω την υπόλοιποη ζωή μου; Σας καταλαβαίνω. Αλλά ξέρω ότι θέλετε να είμαι ευτυχισμένη. Και θα είμαι αν κάνω τον γάμο μου ακόμα και αν γίνει διαφορετικά από ότι είχαμε όλοι φανταστεί. Γιατί το πιο σημαντικό για μένα, είστε εσείς και ο άνθρωπός μου και αυτούς θέλω να έχω πλάι μου.”

Να θυμάστε, ότι πάντα μετά την καταιγίδα έρχεται ηρεμία. Και η καταιγίδα τελείωνει….Και όταν τελείωσει όλα θα είναι πιο όμορφα από πριν.

‘Οποια βοήθεια και αν χρειαστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Μπορώ να σας βοηθήσω!

Με εκτίμηση,

Κορωναίου Αλίκη

Professional photographer & Bridal Consultant

Αποκτήστε το Bridal Diary Book

Επικοινωνήστε μαζί μου στο InstagramΕπικοινωνήστε μαζί μου στο Facebook

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα