Διαχείριση κρίσεων στην προετοιμασία του γάμου

|

16 Νοεμβρίου 2021, από Αλίκη Κορωναίου

Στην διάρκεια της οργάνωσης του γάμου, τα ζευγάρια έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους ή με συγγενικά τους πρόσωπα. Αυτό επηρεάζει αρκετά την σχέση, με αποτέλεσμα τις συνεχείς διαφωνίες οι οποίες προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα και προβληματισμό.

Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο καθώς σε κάθε μεγάλη αλλαγή της ζωής μας, οι εντάσεις υπάρχουν καθώς αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που μας βγάζουν από την γλυκιά καθημερινή ρουτίνα μας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που τα ζευγάρια αναρωτιούνται αν όντως πρέπει να προχωρήσουν σε γάμο, καθώς οι εντάσεις αυτές πριν την έναρξη των προετοιμασιών, δεν υπήρχαν.

Πάρτε μία ανάσα! Μην στεναχωριέστε! Εξάλλου με διάλογο και ηρεμία όλα λύνονται!

Όταν ξεσπάει μία διαφωνία, πρέπει να την συζητάτε ανοιχτά με τον άνθρωπο σας. Διαλέξτε μία ήρεμη στιγμή της ημέρας και ρωτήστε τον πώς νιώθει για όλο αυτό που συμβαίνει. Ακούστε με προσοχή τι μας λέει. Αλλά προσοχή! Δεν ακούμε επιφανειακά. Ακούμε ουσιαστικά, χωρίς να κρίνουμε και χωρίς να διακόπτουμε. Αφού το κάνουμε αυτό το βήμα λέμε και εμείς την δική μας εκδοχή. Τα “σου είπα” , “μου είπες” καλό είναι να τα αποφεύγουμε καθώς όλοι μας, όταν τα ακούμε μας βάζουν σε θέση άμυνας και τότε αυτόματα έχουμε χάσει την ευκαιρία για διάλογο.

Αφού μιλήσουμε και οι δύο ανοιχτά γι’ αυτά που μας απασχολούν, κοιτάμε πώς θα λύσουμε αυτό που μας απασχολεί, με κοινές αν χρειαστεί υποχωρήσεις και κάνουμε μία συμφωνία μεταξύ μας γι’ αυτά που θα αποφασίσουμε. Η κοινή συμφωνία είναι σημαντική, καθώς θα σας βοηθήσει να πορευτείτε και να διαχειριστείτε εξωγενείς επιρροές που πιθανόν να προκύψουν κατά την διάρκεια της οργάνωσης του γάμου σας.

Είναι σημαντικό να έχουμε κοινή γραμμή με τον σύντροφο μας, γιατί μην ξεχνάτε, ότι είναι αυτός που ξεκινάμε την νέα μας οικογένεια. Η πραγματική κοινή γραμμή θα βοηθήσει και πιστέψτε με θα μπλοκάρει όποια άλλη ανακατωσούρα προκύψει.

Όταν η κοινή γραμμή είναι τόσο ξεκάθαρη με τα θέλω σας, τότε τίποτα δεν μπορεί να σας κλονίσει.

Αν πάλι δείτε ότι η ένταση είναι μεγάλη, δώστε λίγο χρόνο να καταλαγιάσει και μετά κάντε μία ειλικρινή συζήτηση. Αν η ένταση συνεχίζεται και δεν μπορεί να επιλυθεί, τότε  καλό θα ήταν, να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού, ο οποίος θα μπορέσει να σας δώσει τα κατάλληλα εργαλεία, για να μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτή την αναστάτωση.

Η ζωή έχει πάνω και κάτω! Αν όμως μπορούμε να την διαχειριστούμε σωστά, τότε θα έχουμε περισσότερα γέλια και λιγότερες εντάσεις!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα