Φωτογράφιση στο Παρίσι! Υπέρ, κατά και τι να προσέξω

|

9 Φεβρουαρίου 2024, από Αλίκη Κορωναίου

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

 

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο Παρίσι και οι μέρες που βρίσκομαι εδώ μου έδωσαν την δυνατότητα να παρατηρήσω το Παρίσι από μία άλλη ματιά και όχι με τη ματιά του τουρίστα που ήρθε για λίγες μέρες.

Το Παρίσι, αναμφίβολα είναι για πολλούς ο απόλυτα ρομαντικός προορισμός, είτε για πρόταση γάμου, είτε για pre wedding φωτογράφιση, είτε για next day φωτογράφιση, ακόμα και για ένα ρομαντικό τριήμερο. Και φυσικά το Παρίσι δεν είναι μόνο ο πύργος του Άιφελ.

Το Παρίσι λοιπόν, είναι μία ευρωπαϊκή πόλη με υπέροχη αρχιτεκτονική. Κάθε γωνιά της μπορεί να γίνει ένα όμορφο φωτογραφικό κάδρο. Επειδή όμως πολλά σημεία της, δεν είναι και τόσο προσεγμένα περιφερειακά, χρειάζεται ο επαγγελματίας που είναι μαζί σας να μπορεί να τα διακρίνει και να τα περιορίσει. Εκτός από τον Πυργο του Άιφελ, την αψίδα του Θριάμβου, το μουσείο του Λούβρου, έχει επίσης υπέροχα πάρκα. Οι δρόμοι του Παρισιού νωρίς το πρωί επίσης είναι μία μαγεία! Ακόμα και τα υπέροχα εξωτερικά Brasserie με τις κόκκινες ή πράσινες λεπτομέρειες, μπορούν να γίνουν εξίσου όμορφα κάδρα. Τέλος ο ποταμός Σηκουάνας, έχει γωνιές τις οποίες αναμφίβολα πρέπει να τις επισκεφτείτε.

Τα περισσότερα μέρη του Παρισιού, χρειάζεται να φωτογραφηθούν μέρα. Ο πύργος όμως του Άιφελ πρέπει να φωτογραφηθεί, μέρα και νύχτα!

Το Παρίσι λόγω της φήμης του συγκεντρώνει πάρα πολύ τουρισμό. Αυτή είναι μία από τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε στο Παρίσι. Οι φωτογραφίες μας θα πρέπει να περιέχουν όσο το δυνατό λιγότερο κόσμο στο background, χωρίς όμως να χάνεται το θέμα της φωτογράφισής μας, που είναι και το αξιοθέατο και εσείς φυσικά.

Χρειάζεται πολύ καλός προγραμματισμός έτσι ώστε να προγραμματίσετε την φωτογράφιση σας σε ώρες που η επισκεψιμότητα είναι στα πιο χαμηλά της επίπεδα, μελέτη της ανατολής και δύσης ηλίου, ξεκάθαρο πλάνο, ποια μέρα κάνω τι. Ανάλογα ρυθμίζετε και τι θα φοράτε, αν βρέχει κλπ. Προσοχή. Αν επισκεφτείτε το Παρίσι χειμώνα, ξημερώνει αργά. Για παράδειγμα Φεβρουάριος που είναι τώρα 07:45 το πρωί είναι σκοτάδι ακόμα. Επίσης, αν βρέχει ή ψιχαλίζει προετοιμαστείτε να λερωθείτε, ειδικά τα παπούτσια σας καθώς σε διάφορα σημεία υπάρχει χώμα, οπότε και λάσπη.

Ο Πύργος του Άιφελ έχει αρκετές γωνιές που μπορείτε να φωτογραφηθείτε.  Και από τις δύο πλευρές του Σηκουάνα θα βρείτε διάφορα σημεία. Η μία πλευρά έχει πιο ψηλά σημεία και η άλλη πιο χαμηλά σημεία.

Αν χρησιμοποιήσετε το μετρό για τον Πύργο, προτείνω να χρησιμοποιήσετε την κίτρινη γραμμη  που σε ένα σημείο της κάνει στάση ακριβώς κάτω από τον Πύργο.

Το ταξίδι στο Παρίσι μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα. Προσπαθήστε να το προγραμματίσετε το αργότερο μέχρι Φεβρουάριο, καθώς από άνοιξη και μετά ξεκινάει η πιο μεγάλη επισκεψιμότητα. Αν το κόστος δεν είναι πρόβλημα για εσάς, τότε και η άνοιξη είναι μία καλή εποχή. Όπως και να έχει να κλείσετε εισητήρια αρκετούς μήνες νωρίτερα για να έχετε τα καλύτερα δυνατά κόστη.

Τέλος, το Παρίσι δεν είναι μία μέρα φωτογράφιση, 1-2 ωρών. Το Παρίσι θέλει τουλάχιστον 1 μέρα αφιερωμένη σε σημεία και πρόγραμμα και άλλες δύο μέρες λήψεων.

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer, Wedding Planner

Bridal Consulting!

follow us – Instagram 

Bridal Diary Shop  Bridal Diary Book  Bridal Consulting  

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα