Γάμος, βάπτιση και άστατος καιρός! Πώς να οργανωθούμε σωστά!

|

16 Ιουνίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Θυμάστε τα παλιά χρόνια που είχαμε εποχές; Που ξέραμε βρε παιδί μου λίγο πολύ τι καιρό θα έχουμε τον Μάϊο και τι καιρό τον Οκτώβριο;

Νομίζω ότι αυτές οι εποχές πλέον έχουν τελειώσει και σιγά – σιγά θα αντιμετωπίζουμε όλο και πιο συχνά ακραίες καιρικές συνθήκες. Και ο νούμερο ένα εφιάλτης της νύφης ποιος είναι; Η βροχή φυσικά αλλά και ο τρελός καύσωνας! Φυσικά όπως έχουμε πει, τον καιρό δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε…μπορούμε όμως να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αν χρειαστεί αυτά που θα μας φέρει ο καιρός!

Κάθε γάμος ή βάπτιση “κινδυνεύει” από 3 έντονες καιρικές συνθήκες. Τις καταιγίδες, τον καύσωνα και τον υπερβολικό αέρα!

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε και στις τρεις περιπτώσεις, είναι να ξεκινήσουμε 15 μέρες πριν τον γάμο ή την βάπτιση μας, να δούμε πρόβλεψη καιρού. Είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τι κάνουμε ανά περίπτωση.

Καταιγίδες

Αν η πρόβλεψη καιρού δίνει έντονες καταιγίδες, τότε εφόσον η δεξίωση μας γίνεται σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να μιλήσετε με τον υπεύθυνο του χώρου δεξιώσεων για ενοικίαση τεντών. Σας θυμίζω όπως σας έχω αναφέρει και στα lives στο Instagram, ότι όσον αφορά τις τέντες πρέπει να δράσετε με ταχύτητα καθώς την ίδια κίνηση θα κάνουν αρκετά ζευγάρια και χώροι δεξιώσεων καθώς θα αντιμετωπίζουν ακριβώς την ίδια δυσκολία. Είναι προτιμότερο να έχετε τέντες διαθέσιμες και να μην χρησιμοποιηθούν, παρά να πλημμυρίσουν τα πάντα. Το ίδιο ισχύει αν το μυστήριο γίνεται σε εξωτερικό χώρο ή σε άλλο χώρο από το κτήμα. Πάλι θα πρέπει να προχωρήσετε σε ενοικίαση τεντών.

Ο χώρος δεξίωσης, που έχει δυνατότητα και ανοιχτού αλλά και κλειστού χώρου, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. 

Μιλήστε με τον οίκο νυφικών για να σας προμηθεύσει νυφική ομπρέλα και φροντίστε να προμηθευτείτε λευκές ομπρέλες ή μονόχρωμες του ίδιου χρώματος, για τους ανθρώπους που θα σας συνοδεύουν. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τις ομπρέλες που χρησιμοποιούμε όλοι μας στην καθημερινότητα μας, σε μία ημέρα όπως γάμος. Οι λεοπάρ, οι πολύχρωμες ή οι διαφημιστικές ομπρέλες που όλοι έχουμε, δεν είναι οι κατάλληλες για να συνοδεύουν εσάς και τα υπέροχα ενδύματα σας!

Αν την ώρα που φεύγετε από το σπίτι σας έχει καταιγίδα με αποτέλεσμα να σχηματίζονται λίμνες στο έδαφος και πρέπει να περπατήσετε στην βροχή για να μπείτε στο αυτοκίνητο, φροντίστε κάποιος να κρατάει την ουρά του νυφικού σας για να μην έρθει σε επαφή με το έδαφος.

Όταν φτάσετε στην εκκλησία ή στο κτήμα για την τελετή, καλό είναι να περπατήσετε προς τον γαμπρό όπως και αν είχε ηλιοφάνεια! Με την ομπρέλα ναι μεν αν ρίχνει καρέκλες (χωρίς την ομπρέλα αν ρίχνει ψιλόβροχο και η απόσταση είναι μικρή). Να περπατήσετε προς αυτόν με το νυφικό σας όμορφα στρωμένο και με ένα χαμόγελο γεμάτο ευτυχία. Είναι πολύ προτιμότερο το νυφικό σας κάτω, να σας συνοδεύουν και εσείς να κρατάτε την ομπρέλα σας και να χαμογελάτε, παρά να έχετε 18 άτομα από πίσω σας να σας κρατάνε την ουρά και εσείς να κοιτάζετε προς τα πίσω γεμάτη αγωνία… 

Αν πάλι δεν θέλετε να αφήσετε την ουρά σας κάτω, τότε αναθέστε σε ένα μόνο άτομο αυτή την δουλειά, το οποίο θα πρέπει να κρατά την ουρά σας τεντωμένη ελαφρώς με τα δύο χέρια, προκειμένου να υπάρχει μία φυσικότητα στις φωτογραφίες. 

Καλό είναι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και οργάνωσης του γάμου σας, να έχετε ένα πλάνο σε περίπτωση βροχής και να έχετε σημειώσει εξ αρχής τα βήματα που θα κάνετε.

Καύσωνας

Μπορεί να μην είναι σαν την βροχή αλλά είναι εξίσου δύσκολος για μία μέρα όπως ο γάμος και θέλει εξίσου καλή οργάνωση.

Σε περίπτωση πολύ υψηλών θερμοκρασιών την ημέρα του γάμου, φροντίστε να υπάρχει, πάντα διαθέσιμο παγωμένο νερό για όλους τους καλεσμένους. Αυτό ισχύει είτε η τελετή γίνει σε χώρο δεξιώσεων, είτε σε εκκλησία. Φροντίστε να υπάρχουν καρέκλες για όσους περισσότερους καλεσμένους γίνεται και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Μπορείτε να προμηθευτείτε καπέλα για τους κυρίους και βεντάλιες για τις κυρίες.

Αν έχετε candy bar ζητήστε να στηθεί σε σκιερό μέρος όπου αυτό είναι εφικτό και αν δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να τοποθετηθεί τέντα. 

Προμηθευτείτε 3 πουκάμισα αντί για 2 για τον γαμπρό, για να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει, καθώς το σακάκι θα τον δυσκολέψει αρκετά λόγω ζέστης.

Επίσης θα πρέπει να είστε καλά ενυδατωμένη και καλό είναι να έχετε μαζί σας, ένα ισοτονικό ποτό το οποίο έχετε δοκιμάσει και στο παρελθόν.

Αποφύγετε την καφείνη, καθώς σε υψηλές θερμοκρασίες, προκαλεί αφυδάτωση με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε με λιποθυμίες και αδυναμία.

Δυνατοί άνεμοι

Σε περίπτωση δυνατών ανέμων, αν το χτένισμα σας είναι με τα μαλλιά κάτω, σκεφτείτε την εναλλακτική να είναι όλα πιασμένα πάνω. Τσουλουφάκια καλό είναι να τα αποφύγετε, καθώς θα είναι συνέχεια μπροστά στο πρόσωπό σας.

Δώστε το ελεύθερο στον επαγγελματία με τον στολισμό, να στολίσει ότι θα μπορεί να στηθεί με ασφάλεια. Δεν είναι λίγες οι φορές που ολοκληρες γυάλες ή φανάρια σπάνε λόγω πτώσης από τον υπερβολικό αέρα.

Τέλος συνεννοηθείτε με το catering, να διατηρηθεί το φαγητό ζεστό και να μην επηεραστεί από τις καιρικές συνθήκες.

Σίγουρα μπορεί να μας προκαλέσει έναν πονοκέφαλο ο άστατος καιρός. Αλλά δεν είναι στο χέρι μας να τον βελτιώσουμε! Είναι στο χέρι μας όμως να οργανωθούμε σωστα!

Και να θυμάστε πάντα, καμία βροχή, κανένας αέρας και κανένας καύσωνας, δεν είναι ικανός να σας χαλάσει την ημέρα σας!!!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Για να οργανώσεις σωστά τον γάμο σου πάτησε τα παρακάτω κουτάκια!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα