Για σένα που είσαι γυναίκα

|

♥ Η καθημερινότητα έχει γίνει πιο δύσκολη από ποτε. Βέβαια εξακολουθώ να πιστεύω ότι εμείς την κάνουμε δύσκολη. Παρόλα αυτά όμως, ξέρω…μπορώ να καταλάβω πώς είναι να τρέχεις όλη μέρα. Από το πρωί ένας μαραθώνιος που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα. Κάθε μέρα, ξυπνας, ξεκινάς για την εργασία σου ή τις εργασίες που  μπορείς να έχεις, τρέχεις από εδώ, τρέχεις από εκεί, γυρνάς αργά, να μαζέψεις, να μαγειρέψεις κοκ.

Και όσο αλλάζει ο τίτλος σου, σαν γυναίκα…τότε αυξάνονται και οι υποχρεώσεις σου. Από παιδί, κοπέλα, έφηβη, φοιτήτρια και πριν καλά καλά το καταλάβεις, συγκατοικείς με τον σύντροφό σου, ετοιμάζεσαι για γάμο, παντρεύεσαι και έρχεται ο αμέσως επόμενος τίτλος…. “μαμα”

Και η κούραση αυξάνεται και ο χρόνος δεν φτάνει. Και οι μέρες κυλούν και χάνεις τον εαυτό σου γιατί σκέφτεσαι: “μην ξεχάσω να πάρω ψωμί, να κλείσω ραντεβού στο γιατρό, να σιδερώσω το πουκάμισό του γιατί έχει επαγγελματικό ραντεβού αύριο, να συμπληρώσω την φόρμα για το σχολείο του παιδιού,………………….το σίδερο;…..το έβγαλα από την πρίζα;”

Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις παιδί, ή δεν έχει σύζυγο, όλος αυτός ο μονόλογος έρχεται και φεύγει κάθε φορά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και το μόνο που σου μένει είναι ότι τρέχεις να τα προλάβεις όλα. Και σε πιάνει μία απογοήτευση κάποιες φορές για την κούραση που νιώθεις. Και μέσα στην κουρασή σου, ξεχνάς τι έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα.

Ξεχνάς, ότι προσπαθείς και τα κάνεις όλα μια χαρά! Ότι μπορεις και τρέχεις και τα ρυθμίζεις όλα και ακόμα και αν δεν τα καταφέρνεις με την μία, προσπαθείς πάλι και πάλι, μέχρι να τα καταφέρεις.

Ξεχνάς ότι είσαι υπέροχη και ότι όλο το κλειδί είναι να πιστεύεις σε σένα! Σε σένα την ίδια, γιατί δεν υπάρχει πιο όμορφο πλάσμα από εσένα την ίδια. Ξεχνάς, ότι αξίζεις να φροντίζεις εσένα την ίδια και να την κανακευεις όπως της αξίζει.

Αφού τρέχεις για όλους….γιατί αφήνεις εσένα την ίδια πίσω; Τα καταφέρνεις μία χαρά!

Την επόμενη φορά, όποιος και να είναι ο τίτλος σου, που θα σκεφτείς το τρέξιμο σου και την κούραση και ίσως φλερτάρεις με μία εσωτερική πίεση, σκέψου πόσο καλά τα έχεις καταφέρει.

Πόσο υπέροχη είσαι και ότι αξίζεις ένα δώρο από σένα!

Ποιο είναι αυτό το δώρο; Χρόνος για σένα!

Alice k.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα