Η ουσία του να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί!

|

♥ Πόσες φορές έχεις κάνει κάτι το οποίο δεν θες στην πραγματικότητα να το κανεις; Και ποσες φορές επιλέγεις να κάνεις πράγματα, απλά για να ευχαριστήσεις τους άλλους ή για να μην πει κάτι ο κόσμος; Αν έχεις ήδη ξεκινήσει να κουνάς το κεφάλι σου, ενώ διαβάζεις αυτές τις λέξεις, τότε μπορείς να συνεχίσεις το διάβασμα.

Στο επάγγελμα μου σαν φωτογράφος, έχω δει πολλές φορές ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα, τι θέλουν οι άλλοι ή για να μην πουν κάτι οι άλλοι ή για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Με μοναδικό αποτέλεσμα, να μην είναι ευτυχισμένοι.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άλλοι τελικα;

Και τι μας είναι αυτό που μας έχει αλλάξει από το : ” Δικιά μου η ζωή, εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω”…… στο ” Κάνω ότι θέλουν οι άλλοι;”

Αν γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω, ή αν παρατηρήσουμε τους ανθρώπους πιο μικρής ηλικίας από εμάς θα δούμε, ότι στην δικιά τους ζωή, στο δικό τους λεξιλόγιο δεν χωράνε οι άλλοι.

Ένα 5 χρονο παιδί θα πει με δύναμη και πείσμα : ” Εγώ, αυτό θέλω!” και ένας έφηβος στην κόντρα με τον γονέα, θα πει “Δικια μου η ζωή, ότι θέλω θα κάνω” Γι αυτους δεν υπάρχουν οι άλλοι. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε για εμάς υπήρχαν τότε οι άλλοι.

Όσο μεγαλώνουμε έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε και να ζούμε την ζωή μας, μέσα από τα μάτια των άλλων. Όμως, η ζωή δεν είναι δικιά τους, αλλά….δικιά μας. Αυτή τη μία και μοναδική ζωή που έχουμε, αντί να την ζούμε όπως εμείς επιλέγουμε, την ζούμε όπως θα μας πουν οι άλλοι ή για να είμαστε αρεστοι στους άλλους.

Για πάρα πολλά χρόνια υπήρξα ο άνθρωπος του τι θα πουν οι άλλοι. Ότι έκανα και επέλεγα ήταν με κριτήριο τους άλλους. “Να είμαι αρεστή στους άλλους.”  “Οι άλλοι έχουν δίκιο, αυτοί ξέρουν καλύτερα από μένα”……..

Ξέρουν όμως; Ξέρουν πραγματικά οι άλλοι τι θέλω εγώ; Ξέρουν ποια είμαι; Ξέρουν τι νιώθω; Πώς αισθάνομαι; Πώς είναι λοιπόν λογικό να ξέρουν αυτοί και όχι εγώ. Πώς είναι δυνατόν να αφήσω τους άλλους να οδηγήσουν την ζωή μου, όταν μόνο εγώ ξέρω; Όταν μόνο εγώ ξέρω που είμαι και που θέλω να φτάσω;

Και όταν αυτό το συνηδειτοποιείς, ένας άλλος κόσμος ξεκινάει για σένα.

Τολμάς και λες το πρώτο ΟΧΙ και εκεί που έχεις και έναν φόβο μέσα σου, ωχ τι θα γίνει τώρα, βλέπεις ότι τίποτα τελικά δεν γίνεται εκτός από την ικανοποίηση που νιώθεις μέσα σου, που κατάφερες να πεις όχι! Βλέπεις ότι μπορείς και εισαι ικανή να επιλέγεις εσύ για σένα, να κάνεις σωστές επιλογές για σένα και όχι με το τι θέλουν οι άλλοι.

Πάντα να λειτουργείς με ηθική, αλλά πάντα να κάνεις αυτό που εσένα ευχαριστεί. Πάντα να σέβεσαι τους άλλους αλλά πρώτα από όλα να σέβεσαι τον εαυτό σου. Πάντα να αγαπάς τους άλλους, αλλα πιο πολύ από όλους, να αγαπάς εσένα.

Και όταν τα κάνεις όλα αυτά, θα δεις και την ουσία. Την ουσία της επιλογής, την χαρά της δικής σου επιλογής.

Την ουσία…..ότι έχεις ξεκινήσει και ζεις! Ξανά, από την αρχή!

Γιατί δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξεις την ζωή σου! Αυτό να μην το ξεχάσεις ποτέ.

Άκου….άκου εσένα. Δες πώς νιώθεις. Μην χάνεις χρόνο! Αυτός είναι ο οδηγός σου για σένα! Γιατί εσύ ξέρεις για σένα, καλύτερα από κάθε άλλο!

Alice k.

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα