Ημέρα και νύχτα! Οι διαφορές στο φως!

|

19  Σεπτεμβρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που μου θέτουν, είναι ποια είναι η κατάλληλη ώρα μυστηρίου. 

Συνέχεια αναφέρομαι στη σημασία του φωτός και το πόσο σημαντικό είναι. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια χώρα που έχουμε συνδυάσει τον γάμο με την νύχτα και το φαγητό, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι κανονικά. Δεν θα έπρεπε αυτά τα δύο να μπερδεύονται, καθώς είναι δύο διαφορετικά πράγματα. 

Παρόλο που η αναφορά μου σε αυτό είναι πολύ συχνή, υπάρχει ακόμα μια σύγχυση για την ώρα. Έτσι σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο. 

Όταν κάνουμε  έρευνα αγοράς, όλες οι επιλογές μας γίνονται από φωτογραφίες που έχουμε δει, στο φως της ημέρας. Νυφικό, λουλούδια, candy bar κλπ ακόμα και η τοποθεσία. 

Ούτως ή άλλως κανείς δεν θα μας δείξει στολισμό γάμου μέσα στα σκοτάδια, αλλά με φυσικό φως που πραγματικά αναδεικνύονται ωραία τα λουλούδια.

Όταν όμως ένα ζευγάρι, επιλέγει για παράδειγμα έναν εντυπωσιακό στολισμό (βάσει των εικόνων που έχει δει), αλλά κλείνει ώρα μυστηρίου για παράδειγμα στις 21:00, τότε η πραγματικότητα είναι σαν να έχει επιλέξει άλλο στολισμό και άλλο να του έχουν φέρει! Και ενώ είναι αυτά που έχει επιλέξει, την ημέρα του γάμου του θα φαίνεται κάτι τελείως διαφορετικό. 

Το ίδιο ισχύει και για την τοποθεσία. Για παράδειγμα, επιλέγουμε μία εκκλησία για την ωραία θάλασσα και την ώρα του μυστηρίου έχει σκοτάδι. Ή επιλέγουμε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο για την ωραία θέα  που έχει (σε φως ημέρας), όταν την ώρα που θα φτάνει ο κόσμος, είναι νύχτα! Και όχι τίποτε άλλο, έχουμε δώσει και ένα σωρό λεφτά, για την ωραία θέα, που δεν θα φαίνεται!

Με αυτή λοιπόν την παγίδα, τα ζευγάρια μένουν απογοητευμένα, άλλοτε ρίχνοντας ευθύνες εκεί που δεν πρέπει και άλλοτε χωρίς να ξέρουν τον λόγο. Και η αλήθεια είναι ότι η απογοήτευση έχει ξεκινήσει από την αρχική λάθος επιλογή. 

Οι γάμοι στην Ελλάδα έχουν διαφορές με αυτούς του εξωτερικού. Όμως η μόδα και οι επιλογές, γίνονται βάση των γάμων του εξωτερικού! Και ενώ θέλουμε αυτό το ωραίο που έχουμε δει στο Pinterest, το επιλέγουμε αλλά για άλλες συνθήκες!

Στο τέλος του άρθρου, θα δείτε κάποιες φωτογραφίες! Όλες είναι με φως ημέρας, εκτός από την τελευταία. Είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο, σε τελείως διαφορετικές ώρες! Να προσθέσω εδώ, ότι στην νυχτερινή λήψη, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καθόλου φως (κοινώς δεν βλέπαμε ούτε την μύτη μας) και έχουμε φωτίσει εμείς, με τεχνικό τρόπο. Δείτε τις φωτογραφίες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα! 

Στην επόμενη επιλογή σας κάντε την σωστή επιλογή, που θα ταιριάζει όμως στις συνθήκες του γάμου σας! 

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Bridal Consulting!

follow us – Instagram 

 

Bridal Diary Shop  Bridal Diary Book   Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

Λήψη με φως ημέρας
Λήψη με φως ημέρας
Λήψη με φως ημέρας
Λήψη με φως ημέρας
Νυχτερινή λήψη, φωτισμένη τεχνικά. . Photography: Aliki Koronaiou Flowers: Star Moments Events
0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα