Πώς επιλέγω τις λαμπάδες του γάμου και πώς τις αποθηκεύω μετά το γάμο;

|

6 Δεκεμβρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Οι λαμπάδες του γάμου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μυστηρίου. Και η ερώτηση είναι η εξής: “Τι λαμπάδες να επιλέξω; Αλλά και τι θα τις κάνω μετά το γάμο;” Ειδικά το δεύτερο ερώτημα είναι ένας πονοκέφαλος που προκύπτει μετά το γάμο!

Οι λαμπάδες χωρίζονται στις εξής 4 κατηγορίες. Πάμε να τις δούμε!

1.Λαμπάδα κολώνα

Είναι η κλασική λαμπάδα γάμου με ύψος περίπου 150cm. Μία αριστερά και μία δεξιά από το τραπέζι της εκκλησίας, όπου συνοδεύονται με τον στολισμό της επιλογής σας πάνω.

Το κόστος για 2 τεμάχια τέτοιων λαμπάδων ξεκινάει περίπου από 280 ευρώ και μπορεί να αγγίξει και τα 400 ευρώ ή και παραπάνω. 

Το πρόβλημα που δημιουργείται μετά το γάμο με τις συγκεκριμένες λαμπάδες είναι η αποθήκευσή τους. Μεγάλες σε όγκο προκαλούν πονοκέφαλο στα ζευγάρια. Μία επιλογή είναι να αποθηκευτούν σε κάποιο σημείο χωρίς οπτική επαφή. Μία άλλη επιλογή είναι να τις τοποθετήσετε κάπου διακοσμητικά μέσα στο σπίτι σας. Τέλος είναι να τις κόψετε σε ποιο μικρά κεριά και να τις χρησιμοποιήσετε ως κεριά πλέον στο τζάκι σας ή μέσα στο σπίτι σας. Προσοχή όμως αν αποφασίσετε εσείς να τις κόψετε, να κάνετε την διαδικασία σε χώρο που δεν θα υπάρχει πρόβλημα να λερωθεί. 

2. Λαμπάδες με φωτιστικά 

Οι λαμπάδες αυτή τη φορά είναι ποιο μικρές στήλες οι οποίες τοποθετούνται πάνω σε επιδαπέδια φωτιστικά.

Το κόστος εδώ εξαρτάται από την επιλογή των φωτιστικών και επιπλέον των λαμπάδων.

Η αποθήκευση των λαμπάδων είναι πιο εύκολη εδώ λόγω όγκου. Επίσης τα επιδαπέδια φωτιστικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Πριν τα επιλέξετε όμως σκεφτείτε αν και μετά από 10 χρόνια θα θέλετε να τα έχετε μέσα στο σπίτι σας και αν φυσικά θα ταιριάζουν ακόμα μέσα σε αυτό.

3. Λαμπάδες πάνω σε μανουάλια, βάσεις, θαλασσόξυλα κλπ

Οι λαμπάδες και αυτή τη φορά είναι ποιο μικρές στήλες οι οποίες τοποθετούνται πάνω σε μανουάλια, βάσεις, θαλασσόξυλα κλπ. Αυτά, σας τα παρέχει συνήθως με μορφή ενοικίου ο επαγγελματίας που έχετε επιλέξει για το γάμο σας. Το κόστος εξαρτάται από τον κάθε επαγγελματία αλλά και το είδος της στήλης που έχετε επιλέξει.

Η αποθήκευση των λαμπάδων είναι εύκολη λόγω όγκου.

4. Μικρά χοντρά κεριά αντί για λαμπάδες

Συνηθίζεται αρκετά στην επαρχία και σχεδόν καθόλου στην Αθήνα. Αντί για μεγάλες λαμπάδες, τοποθετούνται πάνω στο τραπέζι με τα στέφανα δυο κηροστάτες για μικρά σε ύψος και σε όγκο κεριά, μαζί με τα αντίστοιχα κεριά. 

Απλή αλλά και όμορφη επιλογή, αρκετά πιο οικονομική και χωρίς καμία δυσκολία αποθήκευσης. Πιθανόν όμως να μην σας επιτραπεί από τον Ιερέα αυτού του είδους λαμπάδων. 

Πριν την επιλογή σας λοιπόν, πρέπει να τα σκεφτείτε όλα! Το πριν αλλά και το μετά! Και φυσικά μία συζήτηση με τον Ιερέα δεν βλάπτει. Μπορεί οι απαντήσεις του, στις ερωτήσεις σας, να σας εκπλήξουν!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer, Bridal Consultant, Wedding Planner

Bridal Consulting!

follow us – Instagram 

Bridal Diary Shop  Bridal Diary Book  Bridal Consulting  

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα