759 χιλιόμετρα δεν είναι ικανά να κρατήσουν την αγάπη μακριά!

|

Παύλος και Κατερίνα

Ήταν Μάιος του 2017!

Μένοντας ακόμη στο πατρικό μου, εμφανώς απογοητευμένη από κάθε ανθρώπινη σχέση είχα αφοσιωθεί στη δουλειά μου.

Διατηρώ ένα λογιστικό γραφείο στην Κέρκυρα με την αδελφή μου. Ο πατέρας μου είχε χρόνια λογιστήριο και έτσι αποφασίσαμε να το συνεχίσουμε εμείς. Ανάμεσα στους πελάτες του πατέρα μου ήταν ένας κύριος πού από το 2015 είχε αποφασίσει να ανοίξει μία επιχείρηση με τη γυναίκα του και έναν ακόμη συνέταιρο στη Σαντορίνη. Η μόνη επαφή που είχα με όλους εκείνους ήταν μία φορά το μήνα, που μου έστελναν τα τιμολόγια για καταχώρηση…

Εκείνο τον Μάιο λοιπόν μετακομίσαμε και πήγαμε σε έναν νέο χώρο. Ανάμεσα στις δουλειές που είχα να κάνω ήταν η αρχειοθέτηση και η ταξινόμηση των τιμολογίων που είχαμε παραλάβει. Καθώς τακτοποιώ, αντιλαμβάνομαι ότι λείπει ένας μήνας, οπότε αγχωμένη καλώ την επιχείρηση, να μου τα στείλει, για να τα βάλω στη θέση τους. Η κοπέλα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο, μου είπε να καλέσω τον Παύλο (συνέταιρο ), που θα γνώριζε τι έχει γίνει με τα τιμολόγια. Μου δίνει το κινητό του και τον καλώ φανερά εκνευρισμένη. Εκείνος, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εξωτερική δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι, όταν πιέζομαι και αγχώνομαι, γίνομαι αρκετά απότομη, κάτι που δεν είναι καθόλου σωστό ειδικά, όταν μιλάς σε πελάτη! Σηκώνει το τηλέφωνο, του εξηγώ την υπόθεση και μου λέει ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να το δει, αλλά μόλις επέστρεφε στο γραφείο θα έπαιρνε τηλέφωνο, να μου πει. Μετά από λίγη ώρα έλαβα τα τιμολόγια στο e-mail μου και λύθηκε το πρόβλημα.

Ο τρόπος που του μίλησα στο τηλέφωνο του έκανε εντύπωση και του κίνησε την περιέργεια να δει ποια είμαι (όπως μου εκμυστηρεύτηκε αργότερα). Μέχρι τότε δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ από κοντά (πού να βρεθούμε άλλωστε… εγώ στην Κέρκυρα και εκείνος στη Σαντορίνη). Νωρίς το απόγευμα βλέπω αίτημα φιλίας στο facebook με το όνομά του. Αρχίζουμε να μιλάμε και η κουβέντα μας τελείωσε κάπου στις 4:00 το πρωί…..Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, συμφωνούσαμε στα περισσότερα πράγματα και το πιο μαγικό ήταν ότι συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον αβίαστα.

Αυτή η μαγεία με έκανε να πω ” αυτός είναι ” βαθιά μέσα μου, όσο τρελό και να ακούγεται τόσα χιλιόμετρα μακριά.

Φυσικά στην αρχή θεωρούσαμε και οι δύο ότι είναι κάτι χαλαρό, αλλά σιγά-σιγά αυτό άρχιζε να σοβαρεύει…Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη,οι γονείς του εκεί,βρέθηκε στη Σαντορίνη για δουλειά! Τι να κάνω εγώ μαζί του και τι μέλλον υπάρχει, έχοντας ένα γραφείο στην Κέρκυρα; Αυτές ήταν μερικές από τις σκέψεις που ταλάνιζαν το μυαλό μου κάθε μέρα. Παράλληλα, όμως, ήταν αυτό το τέλειο που υπήρχε για μένα 759 χιλιόμετρα μακριά…. Οι συζητήσεις κάθε βράδυ δεν έλεγαν να τελειώσουν… αμέτρητα βράδια και ατελείωτα ξημερώματα γεμάτα κουβέντες, τσακωμούς, ζήλιες και ό,τι άλλο μπορεί να φέρει η απόσταση. Και πάνω στην τρέλα των συζητήσεων και των τηλεφωνημάτων αποφασίζω να πάρω ένα αεροπλάνο και να πάω, να τον βρω.Μέχρι τότε δεν είχα ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο!!!

4/7/2017

Η ημέρα της ορκομωσίας μου. Είχαμε πάει στην Πάτρα για να παραλάβω το πτυχίο μου. Όταν τελείωσε η ορκωμοσία η αδερφή μου με μία φίλη μου με πήγαν στην Αθήνα. Με μία βαλίτσα στο χέρι παίρνω το μετρό από το Σύνταγμα για αεροδρόμιο. Ακόμα δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι έκανα… Η πτήση μου ήταν στις 23:00 και μέχρι τότε καθισμένη σε μία καφετέρια στο αεροδρόμιο σκεφτόμουν: Τι κάνω ; Πού πάω μόνη μου; Σε έναν άνθρωπο που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου; Και αν γίνει κάτι;  Από την άλλη όμως κάτι μέσα μου έλεγε ότι δεν θα πάει κάτι λάθος… Ανεβαίνω στο αεροπλάνο, το αεροπλάνο γεμάτο τουρίστες ( Ιούλιος – Σαντορίνη , δε χρειάζεται να πω πολλά ), είχα οριακά ιδρώσει από το φόβο μου. Μόλις έφτασα με περίμενε στο αεροδρόμιο, και χωρίς πολλά λόγια πέρασα τις 5 πιο ωραίες μέρες της ζωής μου στη Σαντορίνη…

Γνώρισα από κοντά έναν άνθρωπο με αρχές, με τρόπους και σεβασμό. Όλα όσα σκεφτόμασταν τόσους μήνες τα ζούσαμε και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Βόλτες στα σοκάκια, βράδια στην παραλία, ποτά στα μπαράκια του νησιού, ξενάγηση στα οινοποιεία… Τι να σας λέω!!

Ζούσα το όνειρο, και δεν ήθελα να τελειώσει με τίποτα.

Οι επόμενοι μήνες ήταν δύσκολοι, διότι η μητέρα του διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών. Χρειάστηκε να πάει αρκετά συχνά στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν οι γονείς του. Ήταν μία αρκετά δύσκολη περίοδος για εκείνον.Η δουλειά στη Σαντορίνη δεν πήγαινε και τόσο καλά, οπότε αναγκάστηκε να κλείσει την εταιρεία… Και εκεί που όλα έμοιαζαν ίδια, μια μέρα μου λέει “Θα έρθω να ζήσουμε μαζί”Μέσα σε όλη αυτή τη δυσκολία, πήρε την απόφαση τον Μάιο το 2018 να αφήσει τη ζωή του στη Σαντορίνη και να έρθει να ξεκινήσει από το μηδέν στην Κέρκυρα. Και όλα αυτά όπως έλεγε πάντα. ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!

Όταν ήρθε εδώ δεν έβρισκε κάποια δουλειά στο αντικειμενό του και έτσι αναγκαστικά δούλεψε μία σεζόν σε τουριστικό κατάστημα εδώ στο νησί. Τον Οκτώβριο κατάφερε να βρει μία θέση στο αντικείμενό του και από τότε δουλεύει εκεί.

Τον Φεβρουάριο του 2020 σε μία βραδιά που είχαμε καλέσει φίλους στο σπίτι μας και βλέποντας ταινία, αρχίζει να προβάλεται ένα δίλεπτο βίντεο με τη ζωή μας σε φωτογραφίες. Σε δευτερόλεπτα εμφανίστηκε μία ανθοδέσμη γεμάτη πανέμορφα τριαντάφυλλα και ένα δαχτυλίδι. Ακολούθησε μία πολύ τρυφερή πρόταση γάμου, η οποία τελείωσε με μια απάντηση. Ναι, δίχως δεύτερη σκέψη!

Οι επόμενοι μήνες ήταν εφιάλτης. Το θέμα υγείας της μητέρας του επιδεινώθηκε και δυστυχώς για εμάς είχε τραγική κατάληξη τον Αύγουστο του 2020…… Μπορεί να περάσαμε από 40 κύματα, να πέσαμε να ξανασηκωθήκαμε, όμως για μένα θα είναι πάντα εκείνο το δώρο που μου ήρθε από το Θεό. Ένας άνθρωπος που έφερε τη ζωή του ανάποδα, μόνο και μόνο για να είμαστε μαζί, χωρίς να σκέφτεται λεπτό τα εμπόδια. Πίστεψε σε εμάς και τα έκανε όλα να μοιάζουν τόσο φυσιολογικά και απλά.

Ο θησαυρός μου!

Όλα είναι δυνατά, αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη…

Σε δύο μήνες παντρευόμαστε και ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφτασε αυτή η ώρα…

14-05-2022 θα είναι η μέρα μας….και ανυπομονώ να σφραγίσουμε την αγάπη μας

Αν θέλεις και η δική σου ιστορία να δημοσιευτεί στην στήλη του Bridal Diary, Love Stories, στείλε μας την ιστορία σου στο e-mail: contact@bridaldiary.gr

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Για να οργανώσεις σωστά τον γάμο σου πάτησε τα παρακάτω κουτάκια!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα