Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που τον γνώρισα, αλλά από τότε που μπήκε στη ζωή μου, φέγγει ένας ήλιος ολόλαμπρος μέρα-νύχτα!

|

Την άνοιξη του ‘18, βρισκόμουν σε μια σχέση τοξική, με έναν άντρα 16 χρόνια μεγαλύτερο μου (ήμουν 21).
Με την οικογένεια μου κάναμε καλοκαιρινές διακοπές σε ένα θέρετρο από τότε που ήμουν μωρό. Ο πρώην δούλευε στο θέρετρο, έτσι γνωριστήκαμε.
Το καλοκαίρι του 18 λοιπόν, άρχισα να δουλεύω στο βιβλιοπωλείο του θερετρου. Λατρεύω να διαβάζω, επομένως ήταν μια δουλειά ονείρων!!! Ο πρώην μου μιλούσε συχνά για ένα παιδί που δούλευαν στο ίδιο ξενοδοχείο, σε διαφορετικούς τομείς. Μου έλεγε πως αυτό το παιδί του θυμίζει εμένα κάθε φορά που μιλούν, γιατί του άρεσε κι εκείνου να διαβάζει και γνώριζε αρκετά πράγματα για πολλά θέματα. Μάλιστα, τα ίδια έλεγε και σε εκείνον για μενα. Για κάποιο λόγο – ανεξήγητο – ήθελε να μας γνωρίσει επειδή θεωρούσε πως θα γίνουμε πολύ καλοί φίλοι! Εγώ δεν έδινα και τόσο σημασία.
 Μια νύχτα του Μαιου, κλείνω το βιβλιοπωλείο και τότε άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Αστραπές, κεραυνοί κι εγώ χωρίς ομπρέλα κρατώντας μόνο ένα βιβλίο (βιβλίο: «ένας αλλιώτικος γάμος» της Πόλυς Μοσχόπουλου). Άρχισα να τρέχω και στα 10 μέτρα στραβοπάτησα και σκίστηκε το πέδιλο μου. Τα βγάζω, τα πετάω στον κάδο και συνεχίζω να τρέχω ξυπόλητη. Περνώντας εξω από το ξενοδοχείο, συναντάω τον πρώην, τον χαιρετάω κι εκείνη τη στιγμή περνάει το παιδί που θα γινόμασταν «πολύ καλοί φίλοι»! Τον σταματάει, μας συστήνει, χαμογελάμε, λέμε 2-3 κουβέντες και φεύγω γιατί ήμουν μούσκεμα!
Λίγες μέρες μετά, τη μέρα των γενεθλίων μου, ο πρώην ζήτησε τη βοήθεια του για να μου διοργανώσει τα γενέθλια. Έτσι λοιπόν, εκείνο το παιδί αναλαμβάνει να μου στήσει όλο το σκηνικό! Κι εγώ βρέθηκα στην παραλία, να περπατάω σε ενα δρομάκι από κεριά και να καταλήγω σε έναν κύκλο που στη μέση έκαιγε η τούρτα μου με ανάμενα τα κεράκια από εκείνον! Μου μιλούσε ο πρώην κι εγώ ένιωθα την αύρα και την παρουσια εκείνου! Ντροπή μου, το ξέρω αλλά κάποια πράγματα δεν τα ελέγχεις.
Λίγο καιρό μετά, ένας φίλος μου θέλει να μάθει λεπτομέρειες για τα club cart (εκεί δούλευε εκείνος) και αναλαμβάνω να τους φέρω σε επαφή. Κλείνουμε ραντεβού όλοι μαζί στο beach bar της περιοχής, κι αφού εγώ συναντιέμαι με εκείνον, ο φίλος μου, μου στέλνει μήνυμα ότι δεν θα έρθει γιατί κάτι του έτυχε. Απτόητοι εμείς, καθόμαστε να πιούμε τον καφέ και αρχίσαμε να γνωριζόμαστε. Και όντως, είχε δίκιο ο πρώην! Ταιριάξαμε αμέσως!! Τα όνειρα που είχα για την δικη μου τη ζωή, τα είχε κι εκείνος για την δικη του!!
Χωρίζω τις επόμενες μέρες, όχι για εκείνον, αλλά γιατί βρήκα το θάρρος να το κάνω. Κι έτσι λοιπόν, το υπόλοιπο καλοκαιρι κύλησε με τον πρώην μου να μας κάνει ψυχολογικό πόλεμο για το γεγονός πως ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα, να του λέει ψέμματα πως τα ξανά φτιάξαμε, εκείνος να νιώθει τύψεις που βγαίνει μαζί μου και ακύρωνε πολλές φορές την έξοδο μας, εγώ να ακούω μέσα από το βιβλιοπωλειο το club cart και να κοιτάζω από το παράθυρο μήπως είναι εκείνος, εκείνος να κοιτάζει στο βιβλιοπωλείο μήπως έχω εγώ βάρδια. Σε μια από τις ελάχιστες εξόδους μας, ανακάλυψα αργότερα πως είχε γενέθλια και ήθελε να τα περάσει μαζί μου τρώγοντας κρέπες κι ας μη ξέρω πως γιορτάζει! Καθε φορά λέγαμε πως θα συνεχίσουμε την παρέα μας και τον χειμώνα!
Να σημειώσω έδω ότι τίποτα το ερωτικο δεν είχε υπάρξει μεταξύ μας. Απλά απολαμβάναμε πολύ την παρέα μας!
Την τελευταία μέρα που τον ειδα για να αποχαιρετιστούμε, μου έκανε μια πολύ γλυκια αγκαλιά που κράτησε αρκετή ώρα! Και φυσικά ακολούθησε άλλη μια υπόσχεση ότι δεν θα χαθούμε.
Χαθήκαμε…
Ούτε εγώ του έστειλα ποτέ, ούτε εκείνος.
Με τον πρώην μου είχαμε επαφή (ήμουν μικρή, γλυκια κι αθώα, παρακαλώ την ανοχή σας). Ποτέ μα ποτέ δεν σταμάτησε να μου την λέει για τον «καλοκαιρινό μου φίλο»!! Εγώ δεν ανεχόμουν να μιλάει άσχημα για εκείνον κι αυτο τον εκνεύριζε ακόμα πιο πολύ. Όταν πήρα επιτέλους την απόφαση να κόψω κάθε επαφή μαζί του – επενέβησαν οι γονείς μου για να μη φάω τα νιάτα μου τζάμπα – είχα φτάσει στο σημείο να μην σκέφτομαι καθόλου εκείνον.
 Το καλοκαιρι του 19, στα γενέθλια μου, με πήγαν οι θείοι μου για πίτσα, σε ενα χωριό κοντα εκεί που κάνουμε διακοπες. Με πηρε τηλ. ο πρώην μου μόνο και μόνο για να μάθει αν ξαναβρέθηκα με τους «παλιούς μου φίλους» ! Τον έβρισα και το έκλεισα. 2 λεπτά αργότερα, μπαίνοντας στην πιτσαρία, βλέπω εκείνον να τρώει μαζί με την παρέα του. Παγώνω στη θέση μου,  εκείνος σηκώνεται και έρχεται.
Μου είπε χρόνια πολλά, ότι με έψαχνε από την αρχή της σεζόν να βρει που δουλεύω στο θέρετρο (το βιβλιοπωλειο έκλεισε) και δεν με έβρισκε πουθενά και ότι το βράδυ θα μου έστελνε μήνυμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν του είπα και πολλά. Γύρισα στους θείους μου και εκείνος στην παρέα του. Λίγες μέρες αργότερα, ήρθε σπίτι μου και μου είπε ότι θέλει να μιλήσουμε. Κανονίσαμε την άλλη μέρα να πάμε για παγωτό. Ήμασταν πολύ σφιγμένοι στην αρχή, αλλά μετά το παγωτό χαλαρώσαμε και μου εξήγησε πως ένιωθε περίεργα για την όλη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο καλοκαιρι με τον πρώην μου κι έτσι έκανε πίσω, γι αυτό δεν επικοινώνησε ξανά μαζί μου τον χειμώνα. Και ότι θέλει να συνεχισουμε την παρέα μας κάνοντας μια νέα αρχή! ΞανασυστηθΉκαμε και κάθε μέρα για 1-2 ώρες, ερχόταν να με παρει, καθόμασταν σε ένα παγκάκι στη θάλασσα και συζητούσαμε.
Μετά από 20 μέρες, εκεί στο παγκάκι μου είπε ότι θέλει οι ζωές μας να γίνουν 1! Να μην είμαστε μόνο φίλοι! Σοκ εγώ! Δεν είπα τίποτα. 10 μέρες μετά, τον άφησα να με φιλήσει και ύστερα οι φίλοι του μας έκαναν έναν μίνι αρραβωνα!! Κι αποφασίσαμε εκείνη η ημερομηνία να είναι και η επέτειος μας! Ο κολλητός του μου είπε πως όλον τον χειμώνα προσπαθούμε να βρει τρόπο να έρθει να με βρει το ερχόμενο καλοκαιρι και σκεφτόταν ξανά και ξανά τι θα μου πει!
3 μήνες μετά με πηρε και φύγαμε Γερμανία!
Μπορεί να είχε παλιόκαιρο τη μέρα που τον γνώρισα, αλλά από τότε που μπήκε στη ζωή μου, φέγγει ένας ήλιος ολόλαμπρος μέρα-νύχτα!!!!!!!
Υ.Γ.
Όπου: πρώην = πρώην
Όπου εκείνος = ο έρωτας της ζωής μου!!!
Αν θέλεις και η δική σου ιστορία να δημοσιευτεί στην στήλη του Bridal Diary, Love Stories, στείλε μας την ιστορία σου στο e-mail: contact@bridaldiary.gr 
0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα