Με ποιους και με ποια σειρά πρέπει να βγω φωτογραφίες την ημέρα του γάμου μου;

|

12 Απριλίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Ο γάμος έγινε, το ρύζι έπεσε άφθονο και ήρθε η ώρα για τις καθιερωμένες “βαρετές” αλλά πολύτιμες οικογενειακές φωτογραφίες. Και λέω αρχικά βαρετές γιατί όλοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με αυτές και συνεχίζω με την λέξη πολύτιμες γιατί όλοι μετά τις αναζητούν.

Οι οικογενειακές φωτογραφίες είναι πραγματικά πολύτιμες. Με αξία ανεκτίμητη. Πόσα ευρώ θα πουλούσατε για παράδειγμα μία φωτογραφία με την γιαγιά σας; Ακόμα και αν ορίζατε μία τιμή, όσο θα πέρναγε ο καιρός, αυτή θα ανέβαινε όλο και περισσότερο. Όταν δε η γιαγιά, δεν θα ήταν ποια κοντά σας, τότε η αξία της φωτογραφίας θα εκτοξευόταν στα ύψη.

Τόσο σημαντικές είναι οι οικογενειακές φωτογραφίες. Γιατί μέσα σε αυτές, όλοι παραμένουν νέοι και ζωντανοί!

Αυτές λοιπόν οι φωτογραφίες για να είναι μπροστά μας και παντού συνέχεια, εκτός από σωστή λήψη, θέλουν και σωστό χειρισμό των ατόμων που θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Οι φωτογραφίες δεν είναι ένας λόγος να βγάλουμε κάποια υποχρέωση. Πρέπει να έχουν δομή, η οποία πρέπει να τηρείται αυστηρά.

Αρχικά, μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες με όποιον επιθυμείτε.  Όμως οι φωτογραφίες με την οικογένεια πρέπει να γίνονται με σειρά. Πρώτα οι γονείς, μετά τα αδέρφια και μετά οι σύντροφοι των αδερφών μας. 

Πρώτα οι κουμπάροι και μετά οι κουμπάροι μαζί με τους συντρόφους τους. Και αυτός ο κανόνας πρέπει να τηρείται ανεξάρτητα με το πόσο σοβαρή, επίσημη ή εφήμερη  είναι η σχέση, των ανθρώπων που μας πλαισιώνουν.

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε υπάρξει με διάφορους συντρόφους στην ζωή μας. Ακόμα και αν είμαστε με τον ένα και μοναδικό από δέκα χρονών μαζί, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε και για πάντα μαζί.

Τι θέλω να πω με αυτό!

Όσο και να αγαπάτε την κοπέλα του αδερφού σας, δεν ξέρετε αν θα είναι μαζί με τον αδελφό σας και τον επόμενο χρόνο.

Αυτό σημαίνει, ότι αν υπάρχει μόνο μία φωτογραφία με όλους μαζί, σε μία πιθανή λήξη της προαναφερθείσας σχέσης, αυτή η ανεκτίμητη φωτογραφία, στην καλύτερη περίπτωση θα μπει για πάντα σε ένα συρτάρι και στην χειρότερη θα καταλήξει στα σκουπίδια. Αυτό θα είχε αποφευχθεί αν η φωτογραφία αποτυπωνόταν τμηματικά.

Πρώτα οι γονείς με το ζευγάρι, μετά το ζευγάρι με τους γονείς και τα αδέρφια και στη συνέχεια ζευγάρι, γονείς, αδέρφια και σύντροφοι ή σύζυγοι των αδελφών. Ναι και σύζυγοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι φωτογραφίες χάνουν την αξία τους, εξαιτίας ενός διαζυγίου. Είναι αμαρτία να χάσετε εσείς μία πολύτιμη φωτογραφία με τα αδέρφια σας και την οικογένεια σας επειδή κάποιος χώρισε. 

Είναι κάτι που τηρώ σε κάθε φωτογράφηση μου και παρόλο που υπάρχει προβληματισμός κάποιες φορές, από αυτούς που αργούν να μπουν στα φωτογραφικά μου κλικ, έχω σαν κύριο σκοπό μου να προφυλάξω το ζευγάρι μου και την οικογένεια του.

Ναι λοιπόν σε φωτογραφίες που είναι όλοι μαζί, αφού πρώτα έχουν βγει τμηματικά τα μέλη της οικογένειας και οι κουμπάροι! 

Και μην ξεχνάτε! Οι οικογενειακές φωτογραφίες σε βάθος χρόνου, κάνουν τις ράβδους χρυσού να μην έχουν λόγο ύπαρξης!

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Για να οργανώσεις σωστά τον γάμο σου πάτησε τα παρακάτω κουτάκια!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα