Μην υποκύπτετε στις πιέσεις, κατά την διάρκεια της οργάνωσης του γάμου και της βάπτισης σας!

|

18 Οκτωβρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

 

H οργάνωση του γάμου και της βάπτισης έχει ομολογουμένως αρκετό τρέξιμο. Ειδικά η οργάνωση του γάμου είναι αρκετά απαιτητική καθώς οι λεπτομέρειες είναι πολλές και συνήθως πιο πολύπλοκες από την βάπτιση.

Το ένα ραντεβού διαδέχεται το άλλο και ο ένας επαγγελματίας τον άλλο. Και κάπου εκεί αρχίζουν οι πιέσεις.

“Για να έχετε την έκπτωση στο νυφικό, πρέπει να το κλείσετε σήμερα δίνοντας προκαταβολή το 50% αλλιώς την χάνετε τη έκπτωση και μετά η τιμή θα είναι διπλάσια”

“Πρέπει να με κλείσετε σήμερα με προκαταβολή, γιατί μου την ζητάνε την ημερομηνία”

Δεν ξέρω ποια θα είναι η τιμή ανά άτομο του χρόνου, αλλά εσείς πρέπει να με κλείσετε σήμερα, με προκαταβολή 2.000 ευρώ αλλιώς την χάνετε την ημερομηνία”

Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι πιέσεις σωστά;

Και εδώ έρχομαι εγώ για να σας πω το εξής: “Μην υποκύπτετε στις πιέσεις, του εδώ και τώρα”

Σε ένα event όπως ο γάμος και η βάπτιση,  δεν πρέπει να κάνετε καμία βιαστική κίνηση. Πολλές φορές, ο ενθουσιασμός και η έλλειψη εμπειρίας, μπορεί να μας οδηγήσουν σε λάθος επιλογές και την καταβολή προκαταβολών, πριν καλά καλά το καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι. Και αφού πούμε το ναι, δώσουμε προκαταβολή και περάσει η έξαψη της στιγμής, μετά έρχεται η εξής σκέψη: “Έκανα καλά;” 

Πόσες φορές την έχουμε πατήσει όλοι μας; Ακόμα και αν πρόκειται για την αγορά ενός καναπέ ή ενός ρούχου (πέρσι με τον Άκη, παραλίγο να δώσουμε προκαταβολή 500 ευρώ για έναν καναπέ, που δεν χώραγε στο σπίτι μας!!!!!) Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι για την οργάνωση του γάμου ή της βάπτισης μας.

Ο κάθε επαγγελματίας θα πιέσει, γιατί θέλει να εξασφαλίσει την πώληση. Είτε σε περίπτωση υπηρεσίας, είτε σε περίπτωση προϊόντος. Όμως εσείς δεν πρέπει να υποκύψετε σε αυτή την πίεση αν πρώτα δεν έχετε κάνει έναν διάλογο με τον εαυτό σας (αναλυτικό διάλογο) ή και με τον άνθρωπό σας, πριν από κάθε επιλογή. 

Ποτέ δεν θα απαντάτε καταφατικά αν δεν έχετε προγραμματοποιήσει τουλάχιστον 3 ραντεβού με κάθε κατηγορία επαγγελματία (πχ 3 οίκοι νυφικών, 3 φωτογράφοι, 3 βιντεογράφοι κ.ο.κ.) 

Ακόμα και αν είστε ξετρελαμένοι με το 3ο ραντεβού και την ίδια μέρα ή την επόμενη σας πιέζουν για την ημερομηνία, μην απαντήσετε βιαστικά αν δεν είστε όντως σίγουροι 100% ότι θέλετε τον συγκεκριμένο επαγγελματία ή το συγκεκριμένο προϊόν. 

Ναι, μπορεί να υπάρχει όντως πίεση για την ημερομηνία από κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο. Αλλά αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον, η ημερομηνία θα κλείσει ούτως ή άλλως πριν πείτε εσείς το ναι! Καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Για τον κάθε επαγγελματία, όσο καλός και άψογος επαγγελματίας και να είναι, είναι ακόμα μία ημερομηνία ή ένα ακόμα προϊόν. Για εσάς είναι ο γάμος σας και η βάπτισή σας.

Να θυμάστε, ότι 9 στα 10 ζευγάρια που υποκύπτουν στην πίεση, κάνουν λάθος επιλογή είτε καταβάλλοντας  περισσότερα χρήματα από ότι πραγματικά χρειαζόταν, είτε επιλέγοντας λάθος υπηρεσία ή προϊόν, η ακόμα και υπηρεσίες – προϊόντα που δεν χρειάζονται πραγματικά.

Εννοείται ότι και εσείς δεν θα καθυστερήσετε 3 μήνες να απαντήσετε θετικά, γιατί τότε όντως δεν θα βρείτε ημερομηνία. Αλλά 2-3 εβδομάδες είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να έχετε ολοκληρώσει την έρευνα αγοράς σας και να έχετε πάρει τις αποφάσεις σας για τον κάθε επαγγελματία.

“Και αν τον χάσω;” 

Καλύτερα να χάσετε έναν επαγγελματία επιλογής σας, παρά να κάνετε λάθος επιλογή!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer, Bridal Consultant, Wedding Planner

Bridal Consulting!

follow us – Instagram 

Bridal Diary Shop  Bridal Diary Book  

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

 

 

 

 

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα