Να έχω προσκλητήριο – μπομπονιέρα στο γάμο μου;

|

9 Νοεμβρίου 2023, από Αλίκη Κορωναίου

 

Να έχω προσκλητήριο – μπομπονιέρα στο γάμο μου ή θα παρεξηγηθώ; Είναι μία ερώτηση που μου κάνουν πολύ συχνά τα Bridal Diary Girls και ήρθε η ώρα να γράψω αυτό το άρθρο.

Αρχικά το προσκλητήριο-μπομπονιέρα (για όσες κοπέλες δεν γνωρίζουν) είναι όταν δίνουμε προσκλητήριο στους καλεσμένους μας συνοδευόμενο όμως και από μπομπονιέρα. Συνοδευόμενο όμως από 1 τμχ μπομπονιέρας για όλη την οικογένεια και όχι ένα τεμάχιο για κάθε άτομο όπως γνωρίζουμε.

Η συγκεκριμένη επιλογή συνηθίζεται αρκετά στην επαρχία αλλά ας τα πιάσουμε όμως ένα – ένα.  

Το προσκλητήριο κανονικά μοιράζεται ανά οικογένεια, ανά ζευγάρι κλπ. Ενώ η μπομπονιέρα ανά άτομο. Δηλαδή για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια θα παραλάβει 1 προσκλητήριο και 4 μπομπονιέρες.

Οπότε σε έναν γάμο περίπου 250 ατόμων, θα έχουμε 250 μπομπονιέρες (κανονικά πρέπει να έχουμε και παραπάνω μπομπονιέρες από τον αριθμό των καλεσμένων μας) και χοντρικά περίπου 100 προσκλητήρια.

Το κόστος αυτών εξαρτάται φυσικά από τις επιλογές που θα κάνουμε.

Όταν όμως επιλέξουμε προσκλητήριο-μπομπονιέρα μαζί, αυτόματα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αυτά τα δύο σε ποιο χαμηλό κόστος, γιατί αυτόματα πέφτει η ποσότητα της μπομπονιέρας.

Από εκεί και πέρα όμως, το τελικό κόστος και πάλι εξαρτάται, από τις τελικές μας επιλογές.

Όταν με ρωτάνε γι’ αυτό τον συνδυασμό, είμαι υπέρ, αλλά πάντα επισημαίνω, ότι πρέπει να γίνει σωστή επιλογή, τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και στο να ταιριάζουν μεταξύ τους προσκλητήριο και μπομπονιέρα. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη όταν δίνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα σε κάποιον.

Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να ταιριάζουν σε χρώματα, υφές, υλικά ή να συμπληρώνει το ένα το άλλο. Ένας άλλος ιδανικός συνδυασμός είναι, έντονο το ένα στοιχείο και διακριτικό το άλλο.

Κλείνοντας, για να απαντήσω σε όλο το ερώτημα, δηλαδή “αν θα παρεξηγηθεί κάποιος αν πάρει προσκλητήριο-μπομπονιέρα μαζί”, η δική μου τοποθέτηση είναι…. “πρέπει να σας απασχολεί;”

Ο γάμος είναι ένα δικό σας προσωπικό γεγονός και δεν θα πρέπει να σκέφτεστε τι θα πει ο ένας και ο άλλος. Και να θυμάστε, ότι όσο τέλεια και να τα κάνετε όλα, πάντα θα υπάρχει κάποιος

ο οποίος θα σχολιάσει αρνητικά!

Αν θέλεις να βρούμε μαζί τον ιδανικό συνδυασμό προσκλητηρίου – μπομπονιέρας, προγραμμάτισε ένα bridal consulting μαζί μου!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer, Bridal Consultant, Wedding Planner

Bridal Consulting!

follow us – Instagram 

Bridal Diary Shop  Bridal Diary Book  Bridal Consulting  

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα