Ποια είναι η ιδανική ώρα για τον γάμο μου το 2023 (αναλυτικοί πίνακες)

|

6 Δεκεμβρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Μετά από τόσα Live στο Instagram γνωρίζετε πλέον πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή ώρας για το γάμο σας!

Για να φανούν (να φανούν σωστά) όλα αυτά που έχουμε επιλέξει για το γάμο μας, πρέπει να έχουμε επιλέξει και την σωστή ώρα. Δεν έχει πραγματικά κανένα λόγο να επιλέξουμε αψίδα για το γάμο μας και ο γάμος να είναι 9:00 το βράδυ.

Η δύση ηλίου είναι αυτή που καθορίζει και την ώρα. Επίσης μην ξεχνάτε ότι αν υπάρχει κάποιος ορεινός όγκος, ο ήλιος θα χαθεί νωρίτερα. 

Έτσι για να μπορέσω να σας βοηθήσω έφτιαξα τους παρακάτω 12 πίνακες για όλο το 2023, ένας πίνακας για κάθε μήνα, για τις μέρες Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή ποια είναι η ιδανική ώρα μυστηρίου και ποια είναι η ώρα που πρέπει να επιλέξετε ως αργότερο.

Όπως σας έχω αναφέρει η ιδανική ώρα είναι αυτή που μετά το τέλος του μυστηρίου έχει φως για 1 με 1,5 ώρα ακόμα. Κάποιες φορές θα είναι 45 λεπτά και κάποιες φορές 1 ώρα και 45 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από την ώρα μυστηρίου. Να θυμάστε ότι αν έχουμε 45 λεπτά φως μετά το μυστήριο θα πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία για οικογενειακές φωτογραφίες και φωτογραφίες ζευγαριού. Αν έχουμε πιο πολύ χρόνο, είμαστε πιο χαλαρά.

Οι ιδανικές ώρες έχουν υπολογιστεί με το σκεπτικό ότι το μυστήριο ξεκινάει πάντα ακριβώς. Δηλαδή 17:00, 18:00 κλπ.

Κάποιες εκκλησίες κάνουν μυστήρια ανά 1,5 ώρα. Οπότε εκεί συναντάμε 17:00 , 18:30 κλπ.

Επίσης οι πίνακες έχουν γίνει με την λογική ότι το 95% των ζευγαριών θέλουν να γίνει απόγευμα ο γάμος. 

Αν ανήκετε στο 5% που θέλει ο γάμος να γίνει πρωί τότε με μεγάλη μου χαρά σας λέω προχωρήστε αποφεύγοντας μόνο ως ώρα 12:00 το μεσημέρι (θα μιλήσουμε άλλη ώρα γι αυτό)

Από τον πίνακα που αντιστοιχεί ο γάμος σας θα μπορέσετε να δείτε ποια ώρα είναι ιδανική σύμφωνα με αυτά που έχουμε πει. ΦΩΣ! 

Η ώρα που σας έχω βάλει ως το αργότερο έχει υπολογιστεί πάλι βάσει των ωρών μυστηρίου, αλλά με το σκεπτικό έστω να υπάρχει φως στην άφιξη της νύφης. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση μετά το τέλος του μυστηρίου θα έχει σκοτάδι. Σε αυτή την περίπτωση το Next Day επιβάλεται προκειμένου να έχετε υπέροχες φωτογραφίες με φως ημέρας. Εδώ σε κάποιους μήνες θα δείτε ότι είναι οριακά (πχ 10 λεπτά πριν τη δύση) ενώ σε κάποιους μήνες θα είναι λίγο καλύτερα.

Τα πράγματα για την γαμοβάπτιση είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού εκεί έχουμε δύο μυστήρια. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν γίνεται να τηρηθούν οι ιδανικές ώρες, τότε προσπαθούμε να έχουμε φως τουλάχιστον στον γάμο.

Μην φοβάστε τη ζέστη, αν και σε κάποιους μήνες έχω υπολογίσει και αυτή την παράμετρο. Όμως το καλοκαίρι έχει ζέστη ούτως ή άλλως.

Για τους χειμωνιάτικους γάμους θα δείτε ότι το αργότερο είναι 17:00. Αυτό έχει γίνει αναγκαστικά καθώς δεν γίνονται μυστήρια σε εκκλησίες πριν τις 17:00. Αν όμως κάποιος Ιερέας σας το επιστρέψει τότε εννοείται ότι επιλέγετε ποιο νωρίς.

Πριν προχωρήσετε στους πίνακες, διαβάστε ξανά τις παραπάνω σημειώσεις προσεκτικά και θα προγραμματίσω ένα live καθαρά για το θέμα της ώρας για να απαντήσω στις όποιες απορίες έχετε.

Και κάτι τελευταίο! Μη φοβάστε να κάνετε τον γάμο σας νωρίς, ακόμα και μεσημέρι! Τα οφέλη είναι πολλά!!! 

Δύση ηλίου 2023 – Ιδανική ώρα μυστηρίου γάμου 

Σημείωση: οι χρωματισμένες ημερομηνίες με μωβ χρώμα, είναι η αλλαγή ώρας Μάρτιο και Οκτώβριο και από πότε μεγαλώνει ξανά η μέρα

Ιανουάριος 2023

Φεβρουάριος 2023

Μάρτιος 2023

Απρίλιος 2023

Μάιος 2023

Ιουνιος 2023

Ιουλιος 2023

Αυγουστος 2023

Σεπτέμβριος 2023

Οκτωβριος 2023

Νοέμβριος 2023

Δεκέμβριος 2023

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer, Bridal Consultant, Wedding Planner

Bridal Consulting!

follow us – Instagram 

Bridal Diary Shop  Bridal Diary Book  Bridal Consulting  

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

 

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα