Πότε να επιλέξω αψίδα για τον γάμο μου ή την βάπτιση του παιδιού μου;

|

11 Ιανουαρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

Η αψίδα δημιουργεί ωραία κάδρα και δίνει χρώμα στις φωτογραφίες. Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια την επιλέγουν ως επιπλέον στοιχείο του στολισμού του γάμου τους αλλά και της βάπτισης του παιδιού τους.

Στην αψίδα όταν χρησιμοποιηθούν ωραία και φρέσκα λουλούδια δημιουργούν μία πραγματικά εντυπωσιακή σύνθεση  ζηλευτή σε όποιον την βλέπει. Αυτό όμως το ωραίο θέαμα (και αντικειμενικά ωραίο για να λέμε την αλήθεια), μπορεί να εκτοξεύσει τον προυπολογισμό μας.

Η αψίδα έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Οι περισσότεροι γάμοι του εξωτερικού, περιλαμβάνουν αψίδα ως μέρος του στολισμού τους.

Όμως ο τρόπος που γίνεται η τελετή στην Ελλάδα, έχει διαφορές σε σχέση με το εξωτερικό.

Ενώ χωροταξικά ο τρόπος είναι ίδιος, δηλαδή ο κόσμος βλέπει το ζευγάρι, στο εξωτερικό το ζεύγος τοποθετείται παράλληλα με τον κόσμο και η φωτογράφηση του γίνεται με πλάτη τον κόσμο.

Ενώ τα μυστήρια στην Ελλάδα γίνονται με πλάτη στον κόσμο και η φωτογράφηση του ζευγαριού γίνεται ανάποδα. Δηλαδή από το ζευγάρι προς τον κόσμο.

Άρα λοιπόν αν η αψίδα τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας και το μυστήριο γίνει έξω, η αψίδα θα εμφανιστεί σε ελάχιστες λήψεις σύν ότι δίπλα της θα υπάρχουν πιθανόν φώτα, καλώδια κλπ.

Άρα έχουμε επενδύσει ένα μεγάλος μέρος του προυπολογισμού μας, σε κάτι που δεν θα φανεί όπως πρέπει!

Θα μπορούσε η αψίδα να μπει πίσω από το ζευγάρι, οπότε να φαίνεται σε όλες τις λήψεις της τελετής, με την προυπόθεση όμως, ότι οι καλεσμένοι θα κάθονται στα πλάγια και όχι πίσω από το ζευγάρι γιατί τότε πάλι η αψίδα δεν θα αναδεικνύεται.

Αν ο γάμος είναι πολιτικός πάνω σε παραλία για παράδειγμα και μπορεί να γίνει η διάταξη όπως στους γάμους του εξωτερικού, τότε είναι μία πολύ καλή επιλογή!

Όπως σας έχω πει πολλές φορές στα Lives στο Instagram αλλά και στο βιβλίο μου Bridal Diary Book, σκοπός δεν είναι απλά να έχουμε κάτι ακόμα στον γάμο μας. Αλλά να το έχουμε γιατί όντως θα προσθέσει κάτι στον γάμο μας και θα αξίζει το ποσό που θα δοθεί γι αυτό.

Αν λοιπόν θέλετε πολύ να έχετε αψίδα στον γάμο σας ή στην βάπτισή σας και ο προυπολογισμός σας μπορεί να το συμπεριλάβει, τότε φροντίστε να είναι σε ένα σημείο που θα αναδεικνύεται σωστά.

Το ιδανικό μέρος είναι να τοποθετηθεί σε ανοιχτό σημείο, με κενό χώρο από όλες τις πλευρές.

Διαμορφώστε το πρόγραμμα της ημέρας του γάμου ή της βάπτισής σας, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για φωτογράφηση μπροστά από αυτή και για τις οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και για την καλλιτεχνική σας φωτογράφηση. Και φυσικά φροντίσε να έχετε με το μέρος σας όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως για να αποτυπωθεί σωστά.

Αν δεν μπορέσετε να βρείτε ιδανικό μέρος για την αψίδα σας ή το μυστήριο σας είναι σε τέτοια ώρα όπου θα έχετε ελάχιστο ή καθόλου φυσικό φως στην διάθεσή σας, τότε καλύτερα να μην την συμπεριλάβετε στον στολισμό σας και το ποσό αυτό που θα δίνατε να το διαθέσετε για κάτι άλλο.

Είναι προτιμότερο κάτι να μην έχετε, παρά να το έχετε, να το πληρώσετε και να μην φανεί όπως πρέπει!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα