Προσοχή στην κατεύθυνση του φωτός!

|

4 Νοεμβρίου 2021, από Αλίκη Κορωναίου

Στο χτεσινό live του Bridal Diary, μιλήσαμε αναλυτικά για την σημασία της σωστής επιλογής ώρας γάμου. Επίσης σας ανέφερα ότι πάντα πρέπει να βλεπουμε το σημείο για την σωστή επιλογή της ώρας και να επιλέγουμε ώρα για τον γάμο μας σύμφωνα με τις “εικόνες” που έχουμε “κρατήσει” από τις επιλογές μας (ξέρετε τι εννοώ!).

Το φως λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για την ημέρα του γάμου σας. Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι η κατεύθυνση του φωτός.

Η κατεύθυνση του φωτός μπορεί να επηρεάσει πολύ τα μυστήρια που γίνονται σε εξωτετικό χώρο και αυτό γιατί μπορεί ο φωτισμός να είναι από την μία πλευρά ή ακριβώς από πίσω από το ζευγάρι, ή ακόμα και διαγώνια αλλά σε ύψος που επηρεάζει.

Όταν έχουμε το φως από την μία πλευρά, τα πρόσωπα του ζευγαριού φωτίζονται μόνο από την μία πλευρά. Άρα το πρόσωπο είναι μισό – μισό. Το ένα μάγουλο φωτεινό, το άλλο σκοτεινό. Όταν το φως είναι ακριβώς από πίσω ή πίσω και διαγώνια, το φως πέφτει περίεργα στον αυχένα ή ακόμα και στα μάγουλα μέχρι ένα σημείο, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να έχει άλλο φωτισμό μπροστά και άλλο πίσω. Σε αυτές τις καταστάσεις βλέπουμε “γραμμές” στα πρόσωπα.

Ακόμα και αν το μυστήριο είναι σε κλειστό χώρο και ο ήλιος την ώρα του μυστηρίου “χτυπάει” την είσοδο της εκκλησίας, πάλι θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Και οι δύο αυτές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες φωτιστικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθά να υπάρχουν δύο φωτογράφοι μέχρι να βρεθεί το πιο καλό δυνατό σημείο.

Γι αυτό η φωτογράφηση γάμου είναι δύσκολη. Γιατί δεν ελέγχουμε τις συνθήκες σε ένα live event, όπως ο γάμος και καλούμαστε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθώ να μετακινήσω το ζευγάρι έστω και λίγα εκατοστά την ώρα του μυστηρίου. Φυσικά είναι όμως αδύνατο να αλλάξει το σκηνικό.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;

Πριν καταλήξουμε στην ώρα της επιλογής μας, πάμε και βλέπουμε τον χώρο την ώρα που θα είναι ο γάμος. Στηθείτε στο σημείο που θα είστε και δείτε πώς πέφτει το φως πάνω σας. Αν παρατηρήσετε τα παραπάνω, δείτε τι ώρα αυτό το πρόβλημα παύει να υφιστάται.

Όταν κοιτάμε την κατεύθυνση του φωτός δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. Αξιολογούμε μόνο αυτό. Δεν κοιτάμε τοποθεσίες και πόσο ωραία είναι η θάλασσα. Εκείνη την ώρα κοιτάμε μόνο το φως.

Δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται μόνο σωστή οργάνωση και όλα λύνονται! Και με το Bridal Diary Book θα γλιτώσετε, κόπο, χρόνο και δάκρυα…πιστέψτε με!!!

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

 

Bridal Diary Book

Bridal Diary Shop

 

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  &  Aliki Koronaiou

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα