Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι νύφες στην προετοιμασία του γάμου τους

|

10 Αυγούστου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

 

Η οργάνωση γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτη!

Αντιθέτως με τα σωστά βήματα και ενέργειες κάθε κοπέλα που ετοιμάζεται να παντρευτεί μπορεί να οργανώσει τον γάμο της με απόλυτη επιτυχία!

Υπάρχει όμως μία παγίδα που αν δεν προσέξει μία νύφη, θα την δυσκολέψει πολύ στην οργάνωση της και θα έχει ως αποτέλεσμα την μη σωστή οργάνωση ή θα την καθυστερήσει πολύ.

Το μεγαλύτερο λοιπόν λάθος που κάνουν οι νύφες στην προετοιμασία του γάμους τους είναι ότι ξεκινούν την έρευνα αγοράς τους και προχωρούν σε κλεισίματα επαγγελματιών και υπηρεσιών – προϊόντων, χωρίς να έχουν καμία εικόνα για το πως θέλουν να είναι ο γάμος τους.

Όταν μία κοπέλα λέει το μεγάλο ναι και ξεκινάει την οργάνωση του γάμου της, πριν ακόμα επιλέξει ημερομηνία, έχει μπει στο Pinterest και σε blogs γάμου και αποθηκεύει διάφορες εικόνες που της αρέσουν, από νυφικά, στολισμούς, μπομπονιέρες, δώρα για καλεσμένους και ένα σωρό άλλα πράγματα. 

Οι εικόνες αυτές τις περισσότερες φορές δεν έχουν κάποια συνοχή μεταξύ τους καθώς περιλαμβάνουν διάφορα στυλ αλλά και budget.

Έτσι αρχίζει να παίρνει προσφορές, να κλείνει ραντεβού και να δίνει προκαταβολές, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει πώς θέλει να είναι ο γάμος της στο σύνολο του.

Βλέπετε ο γάμος δεν είναι το νυφικό μόνο ή ο στολισμός. Ο γάμος είναι ένα μεγάλο κολλάζ από εικόνες που πρέπει να δένουν μεταξύ τους.  Αν αυτές οι εικόνες δεν δένουν μεταξύ τους, τότε το κολλάζ δεν θα έχει συνοχή και αυτό θα φέρει τα εξής τρία βασικά προβλήματα :

  1. Αντιφάσεις

Οι αντιφάσεις δημιουργούνται όταν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο στυλ και είναι όλα, λίγο από όλα. Σε όλους μας έχει συμβεί να πάμε σε έναν γάμο και κάτι να μην μας κολλάει ή να μην δένει.  Επίσης αντιφάσεις δημιουργούνται όταν σε ένα μέρος του γάμου έχει επενδυθεί μεγάλο μέρος του budget και σε ένα άλλο μέρος η ποιότητα είναι χαμηλή ή δεν δένει με τον υπόλοιπο γάμο. Για παράδειγμα (θα το τραβήξω λίγο για να καταλάβετε την αντίθεση) ένα νυφικό υψηλής ραπτικής, αξίας 10.000 ευρώ και η δεξίωση σε ταβέρνα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακή η ταβέρνα ως επιλογή χώρου δεξίωσης! Κάθε επιλογή όμως πρέπει να δένει με την άλλη. 

  1. Δυσκολία στις επιλογές και αναποφασιστικότητα 

Η δυσκολία στις επιλογές παρουσιάζεται συνήθως όταν τα στυλ είναι μπλεγμένα και η νύφη ακόμα δεν το έχει εντοπίσει ως πρόβλημα. Έτσι πελαγώνει γιατί κάτι δεν της ταιριάζει αλλά δεν μπορεί να το εντοπίσει.

Όσο εδώ η νύφη προσπαθεί να δει το κάθε ένα μεμονωμένα και όχι ως σύνολο θα συνεχίζει να έχει δυσκολίες και όσο υπάρχει δυσκολία, η αναποφασιστικότητα θα φουντώνει και ο χρόνος θα τρέχει.

Μία νύφη μου είχε “κολλήσει” 8 εβδομάδες στην επιλογή μπομπονιέρας πριν επιλέξει μία Consulting συνεδρία μαζί μου. Το πρόβλημα ήταν ότι το νυφικό της ήταν ένα αυστηρό κλασικό Micado και ήθελε για μπομπονιέρα λινάτσα με λεβάντα. Καταλάβαινε ότι κάτι δεν δένει αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι. Μετά από συζήτηση και αφού της εξήγησα και με οπτικό παράδειγμα γιατί δεν ταιριάζει, άνοιξε τα μάτια της διάπλατα γιατί είδε αυτό που τόσο καιρό δεν μπορούσε να δει. Με μία πολύ μικρή αλλαγή στην μπομπονιέρα, όλα έδεσαν!  Ευτυχώς δεν είχε προμηθευτεί τις μπομπονιέρες πριν μιλήσουμε γιατί τότε θα της είχε κοστίσει ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της.

  1. Κακή διαχείριση του budget

Όταν μια νύφη ξεκινάει να κλείνει επαγγελματίες και να δίνει προκαταβολές χωρίς να ξέρει που βαδίζει στο σύνολο της οργάνωσης, τότε χάνεται μέρος του χρημάτων, που θα έπρεπε να επενδυθεί σε άλλους τομείς. Έτσι, ενώ θα έπρεπε να επενδύσει για παράδειγμα, στο μακιγιάζ της ή στον φωτογράφο της ή όπου αλλού θεωρούσε η ίδια ότι πρέπει να επενδύσει, αναγκάζεται να κάνει περικοπές, γιατί πλέον το budget δεν φτάνει καθώς κατανεμήθηκε με λάθος τρόπο, ή έγιναν διπλές αγορές προκειμένου να διορθωθεί κάποια λάθος επιλογή.

Πρώτα λοιπόν σχεδιάζουμε στο μυαλό μας αλλά και καταγράφοντας σε χαρτί και με στυλό, πώς θέλουμε να είναι ο γάμος μας και μετά προχωράμε σε προκαταβολές κλπ.!

Δεν θέλει κόπο! Θέλει απλά τρόπο και πλάνο!

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Για να οργανώσεις σωστά τον γάμο σου πάτησε τα παρακάτω κουτάκια!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

 

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα