Γίνεται γάμος χωρίς δεξίωση σε κτήμα; Και όμως γίνεται!

|

4 Νοεμβρίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

 

Τους τελευταίους 4 μήνες, το μόνιμο θέμα που απασχολεί τις μέλλουσες νύφες, είναι οι μεγάλες αυξήσεις που παρατηρήθηκαν φέτος, στις αίθουσες δεξιώσεων και στα κτήματα.

Στο θέμα των ανατιμήσεων αναφέρθηκα, αρκετές φορές στις αρχές και κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς και δεν σας το κρύβω ότι λαμβάνω συνέχεια μηνύματα όπου μου αναφέρουν, πόσο δίκιο είχα. Το θέμα όμως δεν είναι να έχω δίκιο αλλά να μπορέσω για άλλη μία φορά να βοηθήσω τα ζευγάρια που εμπιστεύονται και εμένα αλλά και το Bridal Diary.

Μετά την δημοσίευση των δύο τελευταίων μου άρθρων “Τι άλλαξε φέτος στους γάμους”  και “Τι άλλαξε φέτος στους γάμους – γαμήλια δεξίωση κόστη και λεπτομέρειες”   τα περισσότερα consulting που ανέλαβα, ξεκινούσαν κάπως έτσι:  “Παναγία μου, πώς θα κάνω τον γάμο μου;” “Πώς θα μπορέσω να τον κάνω έτσι όπως έχω φανταστεί;” “Γίνεται γάμος χωρίς δεξίωση σε κτήμα;” “Μα θα παντρευτώ και θα κάνω το τραπέζι σε ταβέρνα;” 

Μάλιστα  κάποια κορίτσια ήταν στα όρια να παγώσουν την διαδικασία του γάμου. Ευτυχώς για αυτές είχαν εμένα να τις καθοδηγήσω όπως πρέπει. 

Όλο αυτό, αλλά και η επικοινωνία που έχω καθημερινά με κορίτσια που μοιράζονται μαζί μου ακριβώς τους ίδιους φόβους, με έκαναν να γράψω αυτό το άρθρο.

4η χρονιά φέτος με Lives και είναι ξεκάθαρο, πλέον ότι σκοπός μου μέσα από το Bridal Diary, είναι να βοηθήσω κάθε κοπέλα να πραγματοποιήσει τον γάμο τον ονείρων της, κάνοντας όμως τις σωστές επιλογές γι αυτήν αλλά και για το budget της. Και για να γίνει αυτό πρέπει κάποιος να είναι ο “κακός” της υπόθεσης και να λέει “όχι” και “δεν γίνεται” και φυσικά αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από εμένα την ίδια.

Πάμε λοιπόν να σας απαντήσω στον τίτλο του άρθρου.

Τα κτήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους περίπου το 2006 – 2008 στην Αθήνα (ίσως και λίγο νωρίτερα). Υπήρχαν και προγενέστερα βέβαια κάποιοι χώροι, αλλά ήταν για λίγους καθώς απευθυνόνταν σε αρκετά υψηλό budget.

Έτσι λοιπόν από τότε και μετά ολοένα και περισσότεροι γάμοι γίνονταν σε κτήματα. Με μία διακοπή το 2008 που η εκκλησία απαγόρεψε τα μυστήρια να γίνονται μέσα σε κτήματα. Αλλά και πάλι η δεξίωση γινόταν εκεί. Σιγά σιγά λοιπόν και στην υπόλοιπη Ελλάδα άρχισαν να δημιουργούνται τέτοιοι χώροι. Όμορφοι περιποιημένοι χώροι, με γκαζόν, πισίνα, χαμηλό φωτισμό που ο καλεσμένος στην πραγματικότητα τον απολαμβάνει μόνο μέχρι να κάτσει στην καρέκλα του για το δείπνο και μετέπειτα για τον χορό, όπου μετά από κάποιες ώρες θα πάει στο σπίτι του. Στην πραγματικότητα αυτό που ήταν διαφορετικό από μία αίθουσα δεξίωσης, ήταν τα λίγα λεπτά πριν την είσοδο όπου οι καλεσμένοι απολάμβαναν το welcome drink, κουβέντιαζαν κανά 20 λεπτο με γνωστούς και μετά πήγαιναν στην θέση τους. 

Έτσι λοιπόν σιγά σιγά παγιώθηκε το κτήμα στις επιλογές των ζευγαριών. Ναι το ομολογώ είναι ωραίο ένα κτήμα! Έχει πράσινο, ηρεμία, ησυχία και κάθε ζευγάρι που κάνει την έρευνα αγοράς του, τα ίδια συναισθήματα νιώθει….απόγευμα….όταν πραγματοποιεί το ραντεβού του…………

Απόγευμα…..φως….και το γκαζόν φαίνεται. Και ο όμορφος ήλιος φαίνεται. Και όλα αυτά που κάνει ένα κτήμα να φαίνεται ωραίο, φαίνονται το απόγευμα! Μόνο που η δεξίωση στο 98% των περιπτώσεων γίνεται βράδυ. Και το γλέντι και το πάρτι γίνονται σε μία πίστα 5χ5 μέτρα!

Ξέρετε ότι πάντα προσπαθώ να σας δείξω τα πράγματα από μία άλλη οπτική. 

Το συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι σαν τα παραθαλάσσια μαγαζιά που πάμε να φάμε καλαμαράκια.

Αλλά για πείτε μου….το ίδιο το απολαμβάνουμε όταν είναι μέρα και βλέπουμε την θάλασσα, το ίδιο όταν είναι βράδυ; Και εντάξει το παραθαλάσσιο μαγαζί, που θα πας εκεί πρωτίστως για το καλό φαγητό, οπότε θα πας και το βράδυ. Το κτήμα όμως το επιλέγουμε κυρίως για τον χώρο και μετά για το φαγητό που είναι έξτρα παροχή.

Που θέλω να καταλήξω. 

Κανένας χώρος αισθητικά,  δεν καθορίζει την εξέλιξη του γαμήλιου πάρτι και το δείπνο και το γλέντι, ουσιαστικά γίνονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, όπου και να γίνουν.

Όσα ζευγάρια δεν βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού (εκτός προϋπολογισμού, στον γάμο δεν εννοούμε μόνο να μην ξοδέψω παραπάνω χρήματα, αλλά και να μην κάνουμε κακές ποιοτικά επιλογές) και μπορούν να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις με αύξηση του budget τους, διατηρώντας την ποιότητα σε όλον τον γάμο, τότε μπορούν να προχωρήσουν όπως το επιθυμούν.

Όσα όμως ζευγάρια δεν μπορούν τα παραπάνω, τότε για εμένα προσωπικά θα πρέπει να δουν τα πράγματα αλλιώς. Και αυτό θα σας βοηθήσει η φράση με μαύρα γράμματα, λίγο παραπάνω.

Αν λοιπόν  απλοποιήσουμε το θέμα δεξίωσης, θα δούμε ότι ναι, μπορούμε να κάνουμε τον γάμο και σε εστιατόριο και σε ταβέρνα διαθέτοντας ποσά σε λογικά πλαίσια. Επίσης με την χρηματική διαφορά που θα προκύψει, μπορείτε να επενδύσετε σε φωτισμό και σε στολισμό και να κάνετε το συγκεκριμένο σημείο ονειρικό.

Μην απορρίπτετε επιλογές και μην βάζετε εμπόδια και τοίχους στα όνειρα σας, για μία δεξίωση σε κτήμα. 

Οι αίθουσες δεξιώσεων σε γενικές γραμμές κρατούν ακόμα τις τιμές σε λογικά επίπεδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αλλάξουν. Ας ελπίσουμε πως όχι. 

Και θα σας πω και κάτι τελευταίο, όσο πιο απλά μπορώ. Δεν έχει σημασία ποιος έχει χρήματα και ποιος δεν έχει. Δεν έχει σημασία ποιος μπορεί και ποιος όχι. Σημασία έχει όμως τα ζευγάρια να μην φτάνουν σε αδιέξοδο και να νιώθουν πραγματικά ότι πιέζονται ή να στερούνται πράγματα για μία δεξίωση.

Τα πράγματα αλλάζουν και οφείλουμε και εμείς να αλλάξουμε για το δικό μας καλό!

 

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer, Bridal Consultant, Wedding Planner

Bridal Consulting!

follow us – Instagram 

Bridal Diary Shop  Bridal Diary Book  Bridal Consulting  

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα