Προετοιμασία νύφης, μυστικά οργάνωσης που θα κάνουν την διαφορά!

|

26 Ιουλίου 2022, από Αλίκη Κορωναίου

 

Δεν υπάρχει νύφη που να μην σκέφτεται την ημέρα της προετοιμασίας της!

Και είναι λογικό, αφού είναι η αρχή της πιο σημαντικής (μέχρι εκείνη την στιγμή) στιγμή της ζωής της! Είναι όμως και μια μέρα που θέλει σωστή οργάνωση προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και όμορφα!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

1.Χρονοδιάγραμμα 

Η σωστή προετοιμασία χρειάζεται χρονοδιάγραμμα. Τι ώρα πρέπει να μπείτε για μπάνιο, να χτενιστείτε, να μακιγιαριστείτε, να ντυθείτε κλπ 

Τίποτα απο αυτά δεν πρέπει να είναι στην τύχη και στο περίπου γιατί απλά και η ώρα του γάμου δεν είναι στο περίπου αλλά συγκεκριμένη ώρα! Από την στιγμή που υπάρχει χρονικό ραντεβού για την ώρα του γάμου τότε όλα πρέπει να είναι όλα προγραμματισμένα  βάση αυτής. Μην πέσετε στην παγίδα να ετοιμαστείτε τελευταία στιγμή γιατί αυτή που θα είναι περισσότερο χαμένη θα είστε εσείς!

Στιγμές θα χαθούν, το άγχος θα σας κυριέψει ειδικά αν ακούτε γύρω σας, έχει περάσει η ώρα και θα αργήσουμε κλπ κλπ, και με την βιασύνη μπορούν να γίνουν αρκετά λάθη που μετά από έλλειψη χρόνου δεν θα προλαβαίνουν να διορθωθούν!

Η άνεση χρόνου δίνει την δυνατότητα όλα να γίνουν με ανθρώπινους ρυθμούς, αν κάτι πάει στραβά να μπορεί άνετα να διορθωθεί, να αποτυπωθούν όλες οι στιγμές και εσείς πάνω από όλα να απολαμβάνετε την διαδικασία.

Και επειδή το μυαλό της νύφης είναι στο μακιγιάζ, να ξέρετε ότι το καλό μακιγιάζ δεν παθαίνει τίποτα απολύτως!!!

Ζητήστε από τον φωτογράφο σας να σασ βγάλει το σχετικό πρόγραμμα και εφαρμόστε το αυστηρά, λέγοντας σε όλους την ώρα που πρέπει να είναι – είστε έτοιμοι κατά ένα τέταρτο νωρίτερο από την ώρα του προγράμματος. Έτσι εξασφαλίζετε (ίσως) ότι όλοι θα είναι στην ώρα τους, ακόμα και αυτοί που καθυστερούν πάντα!

2. Σωστή τακτοποίηση των χώρων

Είτε ετοιμαστείτε στο σπίτι σας, είτε στο πατρικό σας, φροντίστε όλοι οι χώροι να είναι τακτοποιημένοι και καθαροί. Καλώδια, όγκοι πραγμάτων κλπ θα πρέπει να κρυφτούν και να μην είναι παντού μέσα στο σπίτι σας. 

Επιλέξτε ως χώρο προετοιμασίας σας, τον πιο φωτεινό και μεγάλο χώρο του σπιτιού. Εαν ετοιμαστείτε στο παιδικό σας δωμάτιο, φροντίστε να μην έχετε αφίσες κλπ καθώς και τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας να είναι μαζεμένα και όχι φορτωμένα. Να είναι όλα τακτοποιημένα έτσι ώστε όλα να φαίνονται στο μάτι καθαρά και αρμονικά και όχι μπουκωμένα. Να θυμάστε ότι όλα θα φαίνονται στις φωτογραφίες σας και το τελικό αποτέλεσμα αυτών θα εξαρτάται και απο αυτό. 

3. Καλεσμένοι

Αποφύγετε καλεσμένοι σας να ντυθούν στο σπίτι σας. Αυτό θα φέρει αναστάτωση και σε εσάς αλλά και στον χώρο του σπιτιού σας. Αν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί τότε ενημερώστε τους ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την δική σας στιγμή που θα βάλετε το νυφικό σας. 

4. Το ντύσιμο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σας

Η κατεύθυνση της καρέκλας σας θα πρέπει να είναι προς την πιο φωτεινή πηγή. Ιδανικό ντύσιμο είναι λευκή σατέν ρόμπα (μπορείτε και ροζ ή σαμπανιζέ αλλά όπωσδήποτε μονόχρωμες παλ αποχρώσεις) με το αντίστοιχο νυχτικάκι εσωτερικά. Ο στηθόδεμος θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί όπως αναφέρεται και στο Bridal Diary Book , 24 ώρες πριν. Οι μαστοί μπορούν να καλυφτούν με cups του εμπορίου.

Η νυφική σας ρόμπα μπορείτε εφόσον το θέλετε να είναι με προσωποποίηση στο πίσω μέρος, ιδανική λεπτομέρεια για την φωτογράφηση σας η οποία θα συνοδεύεται υπέροχα αν και η κουμπάρα και οι φίλες σας έχουν αντίστοιχα τις δικές τους.

Αν δεν θέλετε προσωποποίηση στο πίσω μέρος της ρόμπας, μπορείτε να μην έχετε ή να επιλέξετε ένα πιο διακριτικό σημείο όπως στο ύψος των μηρών. Στο ύψος του στήθους καλό είναι να αποφεύγεται οποιαδήποτε εκτύπωση.

Δείτε τα νυφικά κουτιά του Bridal Diary και όλα τα προιόντα για την ημέρα του γάμου πατώντας εδώ

Αν η ρόμπα σας έχει λεπτομέρειες από δαντέλα ή πούπουλα κλπ, τότε αποφύγετε την προσωποποίηση καθώς οπτικά δεν είναι ταιριαστό. 

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να φοράτε πυτζάμες (εκτός αν είναι λευκές,σαμπανιζε,ροζ σατεν) ή ρούχα κανονικά. Η προετοιμασία σας σε αυτή την περίπτωση δεν θα θυμίζει καθόλου προετοιμασία νύφης και αυτο θα αποτυπωθεί στις φωτογραφίες σας. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να φορέσετε κάποιο νυφικό σετ, τότε ένα λευκό φορεματάκι είναι εξίσου μία καλή επιλογή! Κολάν, φόρμες, t-shirt κλπ θα πρέπει να αποφευχθούν. 

Στα πέλματα αφήνουμε κάτω απο το κρεβάτι τις αγαπημένες μας παντόφλες αν αυτές είναι αρκουδάκια , σκυλάκια κλπ (αυτό ισχύει και το χειμώνα) και επιλέγουμε μονόχρωμες παντόφλες λευκές, λευκές σαγιονάρες ή παντόφλες ξενοδοχειακού τύπου με εξίσου προσωποποίηση. Αν πάλι είτε πιο πολύ του ξυπόλιτου τάγματος όπως εγώ, μπορείτε να έχετε και τα πέλματά σας ελεύθερα, εφόσον είναι περιποιημένα, θα πρέπει όμως να θυμηθείτε, πριν ντυθείτε με το νυφικό σας, να καθαρίσετε τα πέλματα σας από τις όποιες σκόνες που μπορεί να έχουν για να μην σας ενοχλούν μετά με τα παπούτσια. 

5. Νυφικό 

Το υπέροχο νυφικό σας, είναι κρίμα να το συνοδεύει μία πλαστική κρεμάστρα. Είναι η αλήθεια ότι είναι κακός συνδυασμός ένα υπέροχο μπούστο με δαντέλες, πέτρες κλπ αξεσουάρ και υφάσματα και να έχει από πάνω του μία πλαστική κρεμάστρα.

Επιλέξτε λευκές ξύλινες ή σατεν κρεμάστρες με περιστρεφώμενο γάτζο για να μπορούν να κρεμαστούν παντού.

Όταν παραλάβετε το νυφικό σας βγάλτε το απο την θήκη και κρεμάστε το για να μην τσαλακωθούν οι άκρες του.

Αν το νυφικό σας φοριέται από πάνω, δώστε πολύ προσοχή κατά την διάρκεια του ντυσίματος σας για να μην χαλάσει το χτένισμα και το μακιγιάζ σας. Να θυμάστε ότι ο μέσος όρος της διαδικασίας ντυσίματος με το νυφικό σας είναι περίπου 10 λεπτά! Όσα περισσότερα κουμπιά και ιδιατερότητες έχει τόσο αυξάνεται και ο χρόνος ντυσίματος!

6. Ζητήστε από τους επαγγελματίες να μείνουν μαζί σας

Επειδή ο …… έχει πολλά ποδάρια όπως λέει και η παροιμία, ζητήστε από τους επαγγελματίες (μακιγιαζ και χτένισμα) να μείνουν μαζί σας μέχρι να φύγετε από το σπίτι σας για να διορθωθεί κάτι αν χρειαστεί! Μπορείτε φυσικά να ζητήσετε και φρεσκάρισμα πριν την είσοδο σας στην δεξίωση. Όπως και να έχει όμως, είναι ξεχωριστή συμφωνία και θα πρέπει να την ζητήσετε από την αρχή.

7. Άστε τους πλαστικούς στιλούς για την λίστα του super market!

Νυφική γόβα και πλαστικό στιλό (ξέρετε τι εννοώ) δεν πάνε παζί. Επιλέξτε ένα στιλό που θα ταιριάζει με τις γόβες σας και το στυλ σας και γράψτες τις φιλενάδες σας με στυλ!

8. Όχι στις κρίσεις πανικού; Όχι στον κόσμο.

Αν υποφέρετε από κρίσεις πανικού, επιλέξτε να μην έχετε αρκετούς καλεσμένους στο σπίτι σας. Επίσης η καλή οργάνωση μήνες πριν την ημέρα του γάμου θα σας βοηθήσει πολύ και την ημέρα αυτή!

9. Όλα συγκεντρωμένα – αρμοδιότητες

Φροντίστε όλα τα αξεσουάρ σας να είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο με εύκολη πρόσβαση και για εσάς αλλά για για τρίτους. Μοιράστε αρμοδιότητες για να είναι όλα ελεγχόμενα και χωρίς άγχος την ημέρα του γάμου. Δείτε πώς να μοιράσετε αρμοδιότητες εδώ

10. Να χαμογελάτε, να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή

Όλα τα παραπάνω αν γίνουν αλλά εσείς δεν απολαμβάνετε την στιγμή, τότε δεν θα έχουν καμία αξία απολύτως γιατί εσείς είστε η πρωταγωνίστρια και το βασικό στοιχείο σε κάθε κάδρο και σε κάθε στιγμή! Ζήστε την στιγμή, βγάλτε φωτογραφίες με τους δικούς σας ανθρώπους, χαμογελάστε και όλα θα πάνε υπέροχα!

Φιλικά,

Αλίκη Κορωναίου

Professional Photographer & Bridal Consultant 

Για να κλείσεις το δικό σου Bridal Consulting, στείλε μήνυμα εδώ!

Για να μην χάνεις κανένα νέο, κάνε follow στο Instagram του Bridal Diary!

Για να οργανώσεις σωστά τον γάμο σου πάτησε τα παρακάτω κουτάκια!

Bridal Diary Shop

Bridal Diary Book

Covid Guide

Copyright : www.bridaldiary.gr  , www.bridaldiaryshop.gr  & Αλίκη Κορωναίου

 

 

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα